Hamilelikte ruh sağlığına iyi gelen 7 besin
Özel İçerik

Hamilelikte gıda sadece fiziksel beslenme için değil, aynı zamanda duygusal ve zihinsel beslenme için de kritik bir rol oynar.

Bu faktörlerin her ikisinin de bir kişinin yaşam kalitesi ve refahı üzerinde uzun vadeli bir etkisi vardır. Maksimum besinsel fayda sağlayan bazı harika yiyecekler vardır.

Vitaminler, mineraller ve antioksidanlarla doludur. Ayrıca, mutluluk, memnuniyet ve heyecan duygunuz olsun, olumlu duyguları yükselten hormonlarınızı artırmada önemli bir rol oynarlar.

Akıl sağlığı sorunlarının da biyolojik tezahürleri vardır ve bu süper yiyeceklerin işe yaradığı yer burasıdır.

Bu yiyecekler, bazı kadınların hamilelik sırasında karşılaştıkları anksiyete, depresyon, panik atak ve stres gibi zihinsel sağlık sorunlarının üstesinden gelmeye yardımcı olur.

Bu sağlıklı gıdaların düzenli olarak önerilen miktarlarda yer alması kesinlikle zihinsel sağlık üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir ve aynı zamanda ruh halini de iyileştirir.

İşte, hamilelikte ruh sağlığınızı iyileştirecek bazı besinler;

Hamilelikte ruh sağlığına iyi gelen 7 besin ViDEO

Hamilelikte ruh sağlığına iyi gelen 7 besin

1. SAFRAN

Hamileler için besinler listesindeki ilk madde safrandır. Ruh hali dalgalanmalarının üstesinden gelmeye yardımcı olur ve iyi hissetme faktörünü iyileştirir. Sağlığa faydalarından yararlanmak için bir bardak ılık süte yaklaşık 2-3 tel ekleyin.

Hamilelikte ruh sağlığına iyi gelen 7 besin

2. OMEGA-3 YAĞ ASİTLERİ

Omega-3 yağ asitleri, kişinin vücudu tarafından üretilmeyen, ruh halini iyileştirici temel besinlerden biridir. Bu yağ asitlerini yeteri kadar alabilmek için somon, sardalya, hamsi gibi yağlı balıkların haftada iki kez buharda ya da fırında pişirilmiş formlarda tüketilmesi yararlı olacaktır. Ceviz, chia tohumu ve keten tohumu gibi vejetaryen kaynaklardan da alabilirsiniz.

Hamilelikte ruh sağlığına iyi gelen 7 besin

3. PROBİYOTİKLER

Probiyotikler, en çok sindirim sağlığındaki rolleriyle bilinirler ve ayrıca hamilelik sırasında ruh hali değişimleriyle başa çıkmaya yardımcı olurlar. Fermente gıda, taze lor gibi çeşitli probiyotikler ve ayran, turşu ve kefir gibi gıdalar tüketmek anne adaylarına yardımcı olabilir.

Hamilelikte ruh sağlığına iyi gelen 7 besin

4. TAM TAHILLAR

Rafine edilmemiş tam tahıllar, hamilelik sırasında ruh halinizi kontrol altında tutmak için çok önemli olan B vitaminleri, B1, B5, B6 ve B12'nin hayati kaynaklarıdır. Yulaf, esmer pirinç, darı ve tam buğday gibi tam tahıllar rafine tahıllara tercih edilmelidir.

Hamilelikte ruh sağlığına iyi gelen 7 besin

5. ÇİKOLATA

Çikolata dediysek tabii ki bu, bitter çikolata olmalı. Haftada bir veya iki kez yüksek oranlı bitter bir versiyon tüketmek stres hormonu kortizol ve stresle ilgili diğer hormonları azaltarak annenin kendini iyi ve mutlu hissetmesini sağlar.

Hamilelikte ruh sağlığına iyi gelen 7 besin

6. PAPATYA ÇAYI

Bir fincan şekerli içeceği, sıcak ve yatıştırıcı bir papatya çayı veya herhangi bir bitki çayı ile değiştirmeye çalışın. Bu ferahlatıcı içecekte doğal olarak oluşan belirli bir bileşenin hamile kadınlarda ruh hali değişimlerini iyileştirdiğine inanılıyor. Günde bir bardak bu çayın içilmesi duygudurum bozukluklarını hafifletir.

Hamilelikte ruh sağlığına iyi gelen 7 besin

7. D VİTAMİNİ

Halk arasında güneş ışığı vitamini olarak bilinen D vitamini, anne adaylarının ruh halini büyük ölçüde etkileyen serotonin düzeylerinin artmasından sorumludur. Güneşe maruz kalma birincil kaynaktır, ancak bunun dışında yumurta sarısı, mantar, soya sütü ve portakal suyu gibi güçlendirilmiş yiyecekler bile sorunun üstesinden gelmeye yardımcı olabilir.