Çocuklarda tuvelet eğitimi ne zaman başlamalı?

Çocukları küçük olan anne - babalar, belirli süreçlerden geçer. Çocuğun ilk kez konuşması, yürümesi, hastalanması ve ilk kez tuvalete çıkması gibi.

Yukarıda saydıklarımız arasında ise en zoru çocuğun tuvalet çıkma dönemidir. Bu süreçte ailelerin üzerine büyük bir sorumluluk düşer.

Anne- babalar sabırla çocuklarının tuvalet eğitimine destek olmalı ve ona doğru bir şekilde yaklaşmalı. Tuvalet eğitimi sürecinde yapılan hatalar ileride çocuğun kişiliğini olumsuz etkileyebilecek sonuçlar doğurabilir.

Bu kapsamda ebeveynlerin bilinçli davranması, çocuğu vaktinden önce zorlamaması ve yanlış uygulamalar ile süreci daha zora sokabilecek davranışlardan uzak durması gerekiyor.

Bunu başaramayan anne - babalar ise mutlaka bir uzmandan yardım almalı ve çocuklarına bu yardımdan sonra yaklaşmaya çalışmalı.

Yardım almak istemeyen anne - babalar, yine internet sitelerinde konuya ilişkin makalleleri okuyabilir. Bu makaleler, yol gösterici olabilir.

Çocuğun tuvalete eğitiminin kaç yaşında başlaması gerektiğini merak edenler ise "Çocuklarda tuvalet eğitimi kaç yaşında başlar?" sorusunu da gündeme getirdi.

Peki, Çocuklarda tuvalet eğitimi kaç yaşında başlar? İşte yanıtı....

Çocuklarda tuvalet eğitimi kaç yaşında başlar?

Çocukların tuvaletlerinin geldiğini fark etmeleri ve bunu söylemeleri için, belirli fiziksel ve duygusal gelişime ulaşmış olmaları gerekiyor.

Büyük tuvaletlerini  tutabilmeleri en erken 18. ayda, küçük tuvaletlerini tutabilmeleri ise en erken 24. ayda gerçekleşir.

Bu nedenle bu yaşlardan önce tuvalet eğitimi için zorlanmaları yanlış olur. Kızlar tuvalet eğitimini erkeklere göre birkaç ay daha erken başarabilirler.

Çocuklarda tuvelet eğitimi ne zaman başlamalı?

Tuvalet eğitiminde uygulanacak yöntemler

  • DOĞRU ZAMANI BELİRLEMEK
  • HAZIR OLDUĞUNU ANLAMAK
  • TUVALETİ TANITMAK
  • POZİTİF OLMAK
  • HİJYEN KURALLARINI ÖĞRETMEK
  • ÖDÜLLENDİRMEK

Çocuklarda tuvelet eğitimi ne zaman başlamalı?