Bu yağı kullananın hastalık derdi kalmıyor! Cinsellik ise tavan...
Özel İçerik

Çörek otu yağı, cilt bakımında yaygın olarak doğrudan yüz ve vücut derisine uygulayarak kullanılır. İçerdiği esansiyel yağ asitleri, vitaminler ve mineraller sayesinde çok besleyicidir. Aynı zamanda antioksidan etkiye sahip aktif maddeler sağlar, arındırıcı ve iyileştiricidir. Ayrıca onarıcı gücüyle kızarıklık ve kaşıntıyı hafifletr.

Çörek otu yağının dokusu akışkan ancak biraz yoğundur, kokusu ise güçlüdür. Damakta tadı belirgin ve aromatiktir. Çörek otu yağı birçok aktif bileşen içerir.

Yağ asitleri olarak oleik asit (omega 9) ve linoleik asit (omega 6) içerir. Özellikle hastalıklara neden olan serbest radikalleri yok etme yeteneğine sahip E vitamini içeren çörek otu yağı bağışıklık sistemi üzerinde arındırıcı, antioksidan, iltihap önleyici ve uyarıcı bir etkiye sahiptir.

Çörek otu yağı ayrıca antibakteriyel, antioksidan, iltihap ve alerji önleyici özelliklere sahip timokinon adlı madde içerir. Bunun yanında ağrı kesici özellikleriyle bilinen paracimene adlı madde de çörek otu yağında bulunur.

Çörek otu yağı ayrıca B1 vitamini, B2 vitamini, B3 vitamini, folik asit, kalsiyum, demir, bakır, çinko ve fosfor içerir.

Bu yağı kullananın hastalık derdi kalmıyor! Cinsellik ise tavan...

Çörek otu yağının faydaları

Çörek otu yağının çoğu tıbbi özelliği, uçucu yağın ana aktif bileşenlerinden biri olan timokinonun varlığından kaynaklanır. Timokinonun çok çeşitli faydalara sahip olduğu bilinmektedir.

Sivilceleri yok eder

Araştırmalar, çörek otu yağının sivilce gibi cilt sorunları için çok faydalı olduğunu göstermektedir. Bu, çörek otu yağının antimikrobiyal ve iltihap önleyici özelliklerden kaynaklanmaktadır. Sivilceli bir cilt bölgesine çörek otu yağı bazlı bir losyon uygulanmasıyla sivilcelerin en fazla 2 ay içinde iyileştiği gözlemlenmiştir. Bu, bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Çörek otu yağı kullanımı sivilce problemlerinin çözülmesine yardımcı olur. Güçlü bir yağ olduğu için saf olarak kullanılmaması tavsiye edilir. Başka bir bitkisel yağ ile örneğin jojoba yağı ile seyreltilmelidir. Daha sonra karışımı yüzünüze birkaç damla dökerek maske olarak uygulayabilirsiniz. Bunu bir bakım kremi yerine sabah ve akşam tekrarlayabilirsiniz.

Sedef hastalığını hafifletir

Çalışmalar, sedef hastalığının tedavisinde çörek otu yağının yardımcı olabileceğini gösteriyor. Sedef hastalığı, kronik iltihaplı bir hastalıktır. Ciltte pullu kırmızı lekeler ile karakterizedir.

Araştırmalar, cilde çörek otu yağı uygulamanın iltihabı önemli ölçüde azalttığını gösteriyor. Çörek otu yağı ve diğer bitkilere dayalı bir kremin etkilerinin değerlendirildiği bir çalışmada, katılımcıların büyük çoğunluğunun sedef hastalığında en az yüzde 75'lik bir azalma yaşadığı bulundu. Bu nedenle bu enfeksiyonu azaltmak için çörek otu yağı kullanılabilir.

Sabah ve akşam yemeklerden önce birer tatlı kaşığı çörek otu yağı içebilirsiniz. Yağı başka bir hafif yağda seyreltmekten çekinmeyin. Çörek otu yağı masaj yaparak deri yoluyla da alınabilir. Çok hassas cildiniz varsa, çörek otu yağını başka bir yağla, örneğin çuha çiçeği yağı ile seyreltebilirsiniz.

Yaşlanmaya karşı savaşır

Yaşlanmanın etkilerine karşı mücadelede çörek otu yağı özellikle büyük güçlere sahiptir. Antioksidan özellikleri sayesinde özellikle olgun ciltler üzerinde etkili bir kırışık önleyici etkiye sahiptir.

Kullanımı da çok basittir. 1/3 çörek otu yağını 2/3 oranında argan veya kuşburnu yağı ile seyreltin. Karışımı nemli ciltteki ince çizgilere ve kırışıklıklara serum gibi uygulayın. Nem emilimi destekler ve ek bir nemlendirme etkisi sağlar. Ürünün derinlemesine nüfuz etmesini sağlamak için bu bölgelere çok nazikçe masaj yapın.

Saç dökülmesini azaltır

Antimikrobiyal ve antioksidan özellikleri sayesinde çörek otu yağı saç bakım ürünlerinin ana bileşenlerinden biridir. Bakım kremleri ve şampuanlarda sık sık kullanılır.

Araştırmalar, hindistancevizi yağı ve çörek otu yağı birleşiminin saç büyümesini arttırdığını göstermektedir. Test edilen insanlar günde üç kez kafa derisine bu karışımı uyguladılar ve bu etkiyi kısa zaman içinde hissettiler. 100 kişi üzerinde yapılan bir başka araştırma, çörek otu yağı karışımı içeren bir saç yağınınyağı kullanımının 90 gün sonra saç dökülmesini önemli ölçüde azalttığını gösterdi.

Çörek otu yağının etkisini göstermesi için 1/3 çörek otu yağını 2/3 Hint yağı ile seyreltin ve karışımı köklere uygulayın. Şampuanlamadan önce saç derisine masaj yapın. 30 dakika ile bir saat arasında bekletin, ardından saçınızı her zamanki gibi yıkayın.

Alerjileri hafifletir

Her yıl saman nezlesi gibi mevsimsel alerjilere karşı çok hassassınız çörek otu yağını çözüm olarak deneyebilirsiniz. Çörek otu yağı alerji semptomlarını büyük ölçüde azaltır. Bu, antihistamin ve bronkodilatör özelliklerinden kaynaklanır.

Özellikle polen dönemlerinde çörek otu yağı kullanabilirsiniz. En fazla 1 ila 3 ay boyunca her sabah 1/2 veya 1 çay kaşığı yağ alın. Bal ile karıştırabilirsiniz.

Sindirimi iyileştirir

Çörek otu yağı sindirimi ve bağırsak sağlığını önemli ölçüde iyileştirir. Bağırsak florasının daha iyi çalışmasına yardımcı olur ve şişkinlik gibi sindirim sorunlarını azaltır.

Çörek otu yağı ayrıca çeşitli sindirim sistemi rahatsızlıklarının önlenmesine de yardımcı olur. Özellikle gastrit, gastroenterit veya diğer bağırsak enfeksiyonu biçimlerine karşı mücadele eder.

Çörek otu yağı bağırsak florasında zararlı bakterilerin varlığını azaltmaya da yardımcı olur. Zararlı bakteriler genellikle sindirim bozukluklarının ana nedenidir. Çörek otu yağı bu nedenle bağırsak florasını yeniden dengelemek için gerçek bir doğal çözümdür.

Öğlen ve akşam yemeklerden önce 1/2 ila 1 çay kaşığı alın. Dilerseniz yağı daha hafif bir yemeklik yağ ile seyreltebilirsiniz.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Çörek otu yağının iyileştirici özellikleri yüzyıllardır bilinmektedir. Çörek otu histamin içerir. Bu madde bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli bir rol oynar. Ayrıca çok fazla C vitamini içeriğine sahiptir. Bu vitamin kırmızı kan hücreleri ve kolajen üretimine yardımcı olur. Başka bir deyişle, vücudu güçlendirmeye yardımcı olur ve tüm bağışıklık sisteminin işleyişini iyileştirir.

Çörek otu yağı ayrıca içerdiği E vitamini ile güçlü bir antioksidandır. C ve E vitaminleri serbest radikaller ve toksinlerle savaşmada çok etkilidir.

Kolesterolü düşürür

Çörek otu tohumlarındaki doymamış yağ asitleri ve antioksidanlar kolesterol üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Çörek otu yağı, atardamarlarda biriken kötü kolesterolün atılmasına yardımcı olur ve bu nedenle damar sertliği ve yüksek tansiyon sorunlarının önlenmesini sağlar.

Kan şekerini dengeler

Araştırmalar, çörek otu yağının kan şekeri seviyelerini dengelediğini gösteriyor. İnsülin seviyeleri ve şeker seviyeleri dahil olmak üzere daha iyi kan şekeri kontrolü sağlar.

Bazı araştırmalar, çörek otu yağının, çörek otu tozunun kendisinden daha etkili olduğu sonucuna varmıştır.

Cinsel gücü artırır

Çörek otu yağı, daha güçlü sertleşme için kan dolaşımını önemli ölçüde iyileştirir, bu da onu cinsel iktidarsızlığın tedavisinde kullanılan en popüler uçucu yağlardan biri yapar.

Ayrıca şeker hastalarında cinsel fonksiyonu özellikle iyileştirdiği bulunmuştur. Antioksidan özelliklerinden dolayı testosteron seviyeleri ve sperm kalitesi üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir.

Bu yağı kullananın hastalık derdi kalmıyor! Cinsellik ise tavan...

Çörek otu yağının dikkat edilmesi gereken yan etkileri

Çörek otu yağı istenilen etkiye göre kullanılabilir. Lokal uygulamada, genellikle daha hafif başka bir bitkisel yağ ile seyreltilerek kullanılır. Daha sonra akne, egzama veya kas iltihabı gibi sorunlarla savaşmak için cilde uygulanabilir.

Bunun haricinde çörek otu yağı tüketilerek de kullanılabilir. Paket üzerinde belirtilen doza bağlı olarak yemek sırasında 1 ila 3 çay kaşığı çörek otu yağı veya günde 2 ila 4 kapsül alınabilir.

Önerilen miktarlarda çörek otu yağının hiçbir yan etkisi olmadığı bilinmektedir. Ancak, önerilen miktarlara uymak önemlidir. Bir önlem olarak 12 yaşın altındaki çocuklar, hamile ve emziren kadınlar çörek otu yağı almaktan kaçınmalıdır.

Bu yağı kullananın hastalık derdi kalmıyor! Cinsellik ise tavan...

Çörek otu yağı bazlı ev yapımı tarifler

Çörek otu yağıyla birçok farklı tarif hazırlayabilirsiniz. Bu bölümde cilt için özel olarak tasarlanmış maskelere göz atacağız.

Çörek otu yağı yüz maskesi

25 ml çörek otu yağı, 25 ml argan yağı ve 8 damla gül yağını karıştırın. Bu karışımdan önce birkaç damla gül suyunu önceden temizlenmiş cilde uygulayın. Küçük dairesel hareketlerle masaj yapın.

Yüz yağınızı, şişelerin üzerinde belirtilen tarihlere göre ısı ve ışıktan koruyarak saklayabilirsiniz.

Sivilce karşıtı arındırıcı yağ

Kendi arındırıcı sivilce önleyici yağınızı kolayca hazırlayabilirsiniz.

9.5 ml çörek otu yağı, 3 damla palmarosa yağı, 1 damla laden yağını karıştırın. Bu karışımı doğrudan sivilcelerin üzerine uygulayın. Yüz yağınızı, şişelerin üzerinde belirtilen tarihlere göre ısı ve ışıktan koruyarak saklayabilirsiniz. Uçucu yağların varlığı nedeniyle, bu karışım yalnızca sivilcelere uygulanmalıdır.

Bu yağı kullananın hastalık derdi kalmıyor! Cinsellik ise tavan...

Ev yapımı çörek otu yağı nasıl yapılır?

Çörek otu tohumlarının içerdiği yağı, zeytinyağında demleme yoluyla çıkarabilirsiniz. Yağ yapımı 3 hafta sürecektir.

Malzemeler

- 1 su bardağı sıvı zeytinyağı

- 1 su bardağı çörek otu

Tarif

- Çörek otu tohumlarını bir toz elde etmek için bir karıştırıcıya koyun veya bir havanda öğütün.

- Çörek otu tozunu önceden temizlediğiniz küçük bir cam şişeye dökün. Yağı dökün ve şişeyi kapatın.

- Şişeyi sallayın ve 3 hafta boyunca iyice yumuşaması için bırakın, ne kadar uzun süre bırakırsanız o kadar iyidir. Ara ara karıştırmayı unutmayın.

- Yağ iyice yumuşadıktan sonra, temiz bir pamuklu bez kullanarak süzün ve çörek otu yağını elde edin.