3 mucizevi yöntemle yağ bezelerine

Uykusuzluk, stres, kötü beslenme, makyaj kalıntıları gibi durumlar yağ bezelerinin oluşmasında yardımcı oluyor. Bazı durumlarda kendiliğinden geçen yağ bezeleri, bazı durumlarda kalıcı olabiliyor. İltihaplı olması durumunda ise mutlaka doktora gitmek gerekir.

Yağ bezelerinin içi sıvı ile doludur. Cildin yağ ihtiyacını karşılayan bezlerdeki yolların tıkanması sonucu oluşur. Ne kadar zararsız olsalar da bazı durumlarda büyüyüp ağrılara sebep olabilir.

Yağ bezeleri hem erkeklerde hem de kadınlarda çıkabilir. Özellikle gözaltlarında çıkan yağ bezeleri cildin görüntüsünü bozar. Bu yüzden çoğu kişi yağ bezelerinin hızlıca geçmesini ister. Doğal yöntemlerle yağ bezelerinden basit bir şekilde kurtulabilirsiniz. İşte o mucizevi yöntemler…

Aloe vera jeli

Birçok güzellik ürününün bileşeni olan aloe vera, cildi onarıcı ve nemlendirici özelliğiyle dikkat çeker. Bu özellikleri sayesinde cilt bakımında sık sık kullanılır. Ciltteki akne, sivilce ve siyah noktaları geçirir. Cildi yeniler ve cildin nefes almasını sağlar.

Aloe vera jeli, yüzdeki yağ bezelerinin görünümünü azaltır ve küçülmesini sağlar. Cildinizi temizledikten sonra masaj yaparak yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Elma sirkesi

Elma sirkesi, kilo verme, kolesterolü düşürme, kan şekerini kontrol etme, enfeksiyonlarla savaşma gibi özellikleriyle bilinir. Antiseptik özelliği sayesinde cildi de temizler.

Elma sirkesi, ciltteki yağ ve kir kalıntılarını arındırır ve gözenekleri açar. Sivilce ve akne oluşumunu da engeller. Yüzünüzde çıkan yağ bezeleri için de elma sirkesini kullanabilirsiniz. Düzenli kullanımda yağ bezelerinin küçülmesine yardımcı olacaktır.

Sirkeyi temiz bir beze sürün ve yağ bezesinin üzerine yerleştirin. 1 dakika boyunca bekletin. Ardından cildinizi ılık su ile yıkayın.

Sarımsak

Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak, yağ bezeleri için de birebirdir. Cilt üzerinde bakteri oluşumunu engeller ve yağ bezelerini yavaş yavaş yok eder.

Sarımsağı ezdikten sonra üzerine birkaç damla elma sirkesi ve doğal zeytinyağı damlatın. Hazırladığınız karışımı bir gece boyunca dolapta bekletin. Sonrasında yağ bezelerine uygulayabilirsiniz. Düzenli kullanımda sonuç verecektir.

Yağ bezeleri neden oluşur?

  • Düzensiz beslenme
  • Aşırı yağlı yiyecek tüketimi
  • Uykusuzluk
  • Stres
  • Genetik faktörler
  • Yağlı cilt tipi
  • Cildi güneşten korumamak
  • Aşırı hassas cilt