Nureddin Nebati, Veliaht Prens Selman ile görüştü

Son dönemde yeni bir sayfa açılarak sıcak ilişkilerin kurulduğu Türkiye-Suudi Arabistan arasında yeni bir gelişme yaşandı.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile bir araya geldi.

AA'nın haberine göre, Veliaht Prens Selman ile Bakan Nebati'nin Cidde'deki Al-Salam Sarayı'nda gerçekleşen görüşmesine, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı.

Ekonomik iş birliğini konuştular

Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynaklarının da teyit ettiği görüşmede, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ikili ilişkiler ele alındı.

Öte yandan Ankara-Riyad arasında ekonomik ilişkilerin de masaya yatırıldığı, Türkiye Ekonomi Modeli'nin yanı sıra ülkemizde yatırım fırsatlarının Selman'a aktarıldığı belirtiliyor.

Üst düzeye çıkarılacak

İki ülke arasında geçtiğimiz haziran ayında alınan karar doğrultusunda ticari aktivitelerin hızlandırılması ve ekonomik ilişkilerin üst düzeye çıkarılması konusunda mutabakata varıldı.

Suudi Arabistan: Gelecek yıllarda 3'e katlanacak

Suudi Arabistan Yatırım Bakan Yardımcısı Badr Al Badr, "Gıda üretimi, inşaat konusunda Türkiye'de çok büyük şirketler var. İki ülke arasında yatırımın gelecek yıllarda 3'e katlanacağını düşünüyoruz.

Turizm, üretim, tarım gibi alanlarda birçok Suudi yatırımcı da Türkiye'de iş yapıyor. Türkiye ile pek çok alanda ekonomilerimizi geliştirmek için iş birliği yapacağımıza inanıyorum." demişti.

Nureddin Nebati, Veliaht Prens Selman ile görüştü

İki ülke arasında yeni dönem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde yeniden sıcak ilişkilerin kurulduğu Suudi Arabistan'a nisan ayında ziyarette bulunmuş, Veliaht Prens Selman da haziranda Türkiye'ye gelmişti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan görüşmelerin ardından yayımlanan ortak bildiride, iki ülkenin karşılıklı ticaretin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi imkanlarını, iki ülke arasındaki karşılıklı ticaretin kolaylaştırılmasını ve önündeki zorlukların üstesinden gelinmesini, yatırım fırsatlarının araştırılması ve çeşitli alanlarda somut ortaklıklara dönüştürülmesi için iki ülkenin kamu ve özel sektöründeki iletişimin artırılmasını ele aldıkları belirtilmişti.