Muhalefet partileri TBMM'de toplandı
ensonhaber.com

Her fırsatta erken seçim çağrıları yapıp, sandığı işaret eden muhalefet partilerinin cumhurbaşkanı adayı çıkmazı devam ediyor.

CHP kulislerinde, sık sık anketlere giren belediye başkanlarının önünü kesmek için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ön plana çıkartılıyor.

İyi Parti'de ise Genel Başkan Meral Akşener, "başbakanlık" çıkışıyla duruma farklı bir boyut kazandırdı.

Kılıçdaroğlu bu çıkışı değerli bulduğunu açıklarken, ittifakın gizli ortaklarından konuya ilişkin bir değerlendirme gelmedi

MUHALEFET ÜYELERİ ÜÇÜNCÜ KEZ TOPLANDI

Bu tartışmaların gölgesinde sık sık birbirlerini ziyaret eden genel başkanların görüşmelerine kurmayların toplantıları eklendi.

Daha önce iki kez bir araya gelen muhalefet temsilcileri, bu kez TBMM'de bir araya geldi.

Toplantıya; CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İyi Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Saadet Partisi Seçim İşleri Başkanı Bülent Kaya, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün katıldı.

Muhalefet partileri TBMM'de toplandı

MUTABIK KALINAN NOKTALAR KALEME ALINACAK

Toplantıda partilerin parlamenter sistem çalışmalarında yer alan “tarafsız, partisiz cumhurbaşkanı”, “güçlü meclis” ve “bağımsız yargı” ilkeleriyle ilgili görüş ve önerilerin ele alınacağı açıklandı.

Parti yetkilileri, mutabık kalınan noktaların ilk kez bu toplantıda kaleme alınacağını aktardı.

HDP YER ALMADI

CHP'nin her fırsatta dile getirdiği "Meclis'te çözülecek sorunlarda HDP'nin muhatap alınması gerekiyor." ısrarının aksine 6 muhalefet partisi arasında HDP'nin yer almaması dikkat çekti.

Görüşmede HDP'nin yer almaması ise; HDP'nin sokağa inin talimatıyla terör örgütü PKK yandaşlarınca, 35 kişinin yaşamını yitirdiği 6-7 Ekim olaylarının yıl dönümünde, partiyle bir araya gelinmek istenmemesi olarak yorumlandı.

Muhalefet partileri TBMM'de toplandı