Kılıçdaroğlu: 3,5 milyon daha Suriyeli gelecek
DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Eskişehir ve ilçelerinde kazandığı belediyelere teşekkür ziyaretlerine çıktı.

Ankara’dan kara yoluyla ilk olarak Alpu ilçesine gelen Kılıçdaroğlu’nu, Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller ve partililer karşıladı. Belediye binası önünde kendisini bekleyenlerle tokalaşarak sohbet eden Kılıçdaroğlu, ardından belediye başkanlığı makamına çıktı.

Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, daha sonra hizmet binası önünde toplanan halka hitap etti.

"TÜRKİYE SAVRULUYOR"

Türkiye’nin iyi yönetilmediğini savunarak hükümetin politikalarını eleştiren Kılıçdaroğlu, ülkede hiçbir çocuğun yatağına aç girmemesi gerektiğini kaydederek, şöyle devam etti: “Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor. Türkiye’de ekonomik kriz var, faturasını vatandaş, gariban, emekli, işçi esnaf ödüyor. ‘Köprü ve yol yapıyoruz’ diyorlar, ihaleyi verdiler, dolar garantisi verdiler. Niye onları Türk lirasına çevirmiyorsun? Hep sırtı kalınlar mı kazanacak bu ülkede? Bu ülkede işçi, emekli, çiftçi, esnaf kazanmayacak mı? Ben bunun mücadelesini veriyorum." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: 3,5 milyon daha Suriyeli gelecek

"3,5 MİLYON SURİYELİ DAHA GELECEK"

Hükümetin dış politikalarını da eleştiren Kılıçdaroğlu, 3-3,5 milyon Suriyelinin daha Türkiye’ye geleceğini öne sürdü. İdlib yerine yanlışlıkla Afrin kelimesini kullandığı belirtilen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Suriyelilere belki içinizde kızanlarınız var. Boşuna kızıyorsunuz, Suriyelilere neden kızıyorsunuz? Onlara kızmaya hakkınız yok, kızacağınız adam belli, Suriyelileri buraya kim getirdi. Suriyelileri buraya getirene kızacaksınız. Onun politikalarına kızacaksınız. O adam savaş çıkmış, savaştan kaçıp gelmiş Türkiye’ye. Gitsinler kendi ülkelerine ama barışın olması lazım. Suriye politikası başından beri yanlıştı.

Kılıçdaroğlu: 3,5 milyon daha Suriyeli gelecek VİDEO

Kılıçdaroğlu: 3,5 milyon daha Suriyeli gelecek

Hala yanlıştır, şimdi Afrin’de sorun çıktı, göreceksiniz 3-3,5 milyon Suriyeli daha gelecek böyle giderse. Nasıl oluyor bu ya? Bu nasıl bir dış politika. İstemiyoruz doğru ama bu politikayı hayata geçiren kişiyi önce ‘ben istemiyorum’ diyeceksiniz. Bir şey daha söyleyeyim, Orta Doğu’da savaş oluyor, kim birbirini öldürüyor.

Müslümanlar öldürüyor. O saldırıyor Allah Allah diye, öteki de saldırıyor bu tarafa Allah Allah diye. Bir tarafta Amerika, bir tarafta Rusya. Amerika diyor ki ‘meraklanma ben silah vereyim’.

Kılıçdaroğlu: 3,5 milyon daha Suriyeli gelecek

Öbür tarafta Rusya, ‘Beyler meraklanmayın yeni silahlarımız çıktı, size vereyim, buyurun siz birbirinizi öldürün ben aradan köşeyi döneyim’ diyor. Bu politikayı görmeden bir devlet yönetimi olmaz arkadaşlar. Bunu görmeyenler devleti sağlıklı yönetmezler. Devleti yönetmek başka bir şey. Gazi Mustafa Kemal neden demiş ‘Yurtta barış, cihanda barış’, kavgasız bir Türkiye istemiş. Bütün komşularla barış içinde yaşayalım demiş. Şimdi komşumuz kalmadı.

Bıraktık Suriye’yi Mısır ile kavga ediyoruz. Ya Mısır ile niye kavga ediyorsun. Neyimiz var Mısırla? Bütün bunların demokratik standartlar içinde düzelmesi lazım. Sizler önümüzdeki süreçte ortaya çıkacak bir seçimde gideceksiniz sandığa, hakkı olana, doğruları söylene, adaletten, hukuktan, emekliden, işçiden yana olana oy kullanacaksınız. Ben sizden bunu istiyorum, başka bir şey istemiyorum.”

Kılıçdaroğlu: 3,5 milyon daha Suriyeli gelecek

Kılıçdaroğlu: 3,5 milyon daha Suriyeli gelecek

Kılıçdaroğlu: 3,5 milyon daha Suriyeli gelecek

Kılıçdaroğlu: 3,5 milyon daha Suriyeli gelecek

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)