Fatih Erbakan: Mevcut ittifaklarda değişiklikler olması mümkün
İHA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Elazığ’da bir otelde basın toplantısı düzenledi.

Erbakan, toplantıda, 'seçim ittifakı' tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

"SEÇMEN BİZİ MEVCUT İTTİFAKLARDA GÖRMEK İSTEMİYOR"

Seçmenin kendilerini herhangi bir ittifaka yakıştırmadığını aktaran Erbakan, “Türkiye’nin dört bir yanını geziyoruz. Bir dükkana giriyoruz, 'Biz sizi takip ediyoruz ama Cumhur İttifakı'nda yer alırsanız o zaman oy vermeyiz, bir daha da buraya gelmeyin' diyorlar. Yandaki dükkan da diyor ki 'Millet İttifakı'na giderseniz o zaman buraya gelmeyin.' Seçmen bizi ittifakta görmek istemiyor. Her iki mevcut ittifakın da aslında kendi beklentisine cevap vermediğini de ortaya koyuyor. Bunun diğer bir göstergesi de kararsızların oranıdır.

"YENİ BİR İTTİFAK BEKLENTİSİ VAR"

Türkiye’de yapılan araştırmalarda Türkiye’de seçmenin yüzde 20’den fazlasının kararsızlar hanesinde olduğunu gösteriyor. Aslında yeni bir ittifak beklentisinin olduğunu gösteriyor. Bizim parti olarak yaptığımız çalışmalarda şahit olduğumuz da bizi herhangi bir ittifaka yakıştırmıyorlar. Biz de diyoruz ki 'Öyleyse daha çok çalışalım, daha da teşkilatımızı güçlendirelim.

Fatih Erbakan: Mevcut ittifaklarda değişiklikler olması mümkün

"ALTERNATİFLERİN ÇIKMASI MÜMKÜN"

Seçimlere kendi başımıza kendi ismimizle girelim.' Aslında şu anda gönlümüzde yatan asıl isteğimiz budur. Bu tabii ki 'hiçbir şekilde ittifak yapmayacağız' deyip, kırmızı çizgi çekmek anlamına gelmiyor. Seçime yakın dönemde, 3-6 ay kala yeni kombinasyonların, yeni ittifaklar, alternatiflerin çıkması mümkün. Yeni partiler kuruluyor. Mevcut ittifaklarda değişiklikler olması mümkün. Bu tabloyu o zaman değerlendirip, teşkilatlarımızla istişare yapıp bir karar verilecektir.

"HEDEFİMİZ KENDİ BAŞIMIZA SEÇİME GİRMEK"

Şu anda seçime 1,5 sene kala dereyi görmeden paçayı sıvamak manasına gelir. Asıl hedefimiz, gönlümüzde yatan hiçbir ittifakta yer almadan kendimizin girmesidir. Hem partimiz hem de ülkemiz için hayırlı kararlar almayı nasip eder inşallah” diye konuştu.

Fatih Erbakan: Mevcut ittifaklarda değişiklikler olması mümkün

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)