Dışişleri Bakanlığı: Mısır ziyareti 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek
AA

Türkiye ile Mısır arasında yeni bir sayfa açılıyor.

8 yıl sonra ilk defa temasa geçilen Mısır ile yapılacak ilk görüşmenin tarihi netleşti.

TÜRK HEYETİ, 5-6 MAYIS'TA KAHİRE'YE GİDİYOR

Dışişleri Bakanlığı, Türk heyetinin 5 ve 6 Mayıs tarihlerinde Mısır'ın başkenti Kahire'ye gideceğini açıkladı.

İLİŞKİLERİN NORMALLEŞTİRİLMESİNE YÖNELİK ATILACAK ADIMLAR KONUŞULACAK

Görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkilerin ikili ve bölgesel olarak normalleştirilmesine yönelik atılması gereken adımlar konuşulacak.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN YAPILAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan  yapılan açıklamada "Türkiye ile Mısır arasında siyasi istişareler, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Sanad Loza’nın başkanlıklarında 5-6 Mayıs 2021 tarihlerinde Kahire’de gerçekleştirilecektir. Sözkonusu istikşafi görüşmelerde, iki ülke arasındaki ilişkilerin ikili ve bölgesel bağlamda normalleştirilmesine yönelik atılması gereken adımlar üzerinde durulacaktır." ifadeleri kullandı.

Dışişleri Bakanlığı: Mısır ziyareti 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek

ÇAVUŞOĞLU, MISIR'IN TÜRKİYE'DEN BİR HEYETİ DAVET ETTİĞİNİ BİLDİRMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15 Nisan'da katıldığı canlı yayında, Türkiye ve Mısır arasında önce istihbaratlar arasında açılan kanalın dışişleri bakanlıkları aracılığıyla devam etmesi konusunda mutabık olunduğunu ifade etmişti.

Siyaset ve diplomaside bazen kırgınlıklar olabileceğini ancak ortak niyet konulduktan sonra ilişkilerin daha kolay ilerleyeceğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Mısır Türkiye'den bir heyeti davet etti. Mayıs başında bir heyet Mısır'a gidecek." diye konuşmuştu.

Çavuşoğlu, heyetin bakan yardımcıları düzeyinde olacağını, daha sonra kendisinin Mısırlı mevkidaşıyla görüşebileceğini belirtmişti.

Dışişleri Bakanlığı: Mısır ziyareti 5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek

TÜRKİYE-MISIR İLİŞKİLERİ

Türkiye ile Mısır arasındaki diplomatik ilişkiler 2013'ten bu yana karşılıklı olarak maslahatgüzar düzeyinde sürdürülüyor. Bu süreçte iki ülke dışişleri bakanları arasında çeşitli vesilelerle kısa görüşmeler gerçekleştirilirken, Mısır'ın Ankara Büyükelçiliğiyle İstanbul Başkonsolosluğu ve Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliğiyle İskenderiye Başkonsolosluğu faaliyetlerine devam ediyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)