CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu, gözaltına alındı
DHA

CHP Denizli İl Başkanlığı tarafından 23 Eylül'de Honaz ilçesinde düzenlenen danışma kurulu toplantısında konuşma yapan CHP Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A "KATİL" DEDİ

Videosu sosyal medyaya düşen toplantıda yaptığını konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Katil' diyen Tugay Odabaşıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Sen, Gezi'nin şehitlerinin katili Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını makam odasından indiren CHP'li belediye başkanlarına nasıl laf edersin diyorum. Ve orada bir sessizlik oluyor."

Erdoğan'ın fotoğrafını asanları tehdit eden CHP'li başkan gözaltına alındı VİDEO

CHP'Lİ BAŞKANLARI ELİNİ KIRMAKLA TEHDİT ETTİ

Öte yandan Tugay Odabaşıoğlu, CHP'li belediye başkanlarını, makam odalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını asmaları nedeniyle elini kırmakla tehdit etti.

Bunun üzerine hakarete geçen polis ekipleri, CHP Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu'nu  gözaltına alındı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Odabaşıolu, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından, adliyeye sevk edildi.

Odabaşıoğlu adliye binasına arka kapıdan alınırken, bazı partililerin ellerinde 'Tugay Odabaşıoğlu yalnız değildir' yazılı pankartlar ile beklediği görüldü.

PANKARTLARLA ADLİYE BİNASINA GELDİLER

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu grup adına yaptığı açıklamada, Odabaşıoğlu'nun basına kapalı 'aile içi' denilebilecek bir ortamda yaptığı konuşmadaki ifadeleri dolayısıyla gözaltına alındığını ileri sürerek eleştirinin siyaset içinde her zaman var olacağını belirtti.

SES KAYDININ MONTAJ OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Çavuşoğlu, "Söylendiği iddia edilen bizce de muhtemelen bir montajın sonucu birleştirilmiş bir ses kaydına dayanarak şu an Gençlik Kolları Başkanımız gözaltında. Biz ona diyoruz ki 'Sen sahipsiz değilsin, yalnız değilsin.' Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararları, daha önceki Yargıtay kararları ve benzeri hususlar değerlendirildiğinde sarf edildiği iddia edilen söz ağır eleştiri olmak şartıyla eleştiri kapsamında değerlendirilmelidir." dedi.

Adliye girişindeki açıklamada, Çavuşoğlu'nun yanında TBMM İdare Amiri ve CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, milletvekilleri ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz da yer aldı.

CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu, gözaltına alındı

CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu, gözaltına alındı

CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu, gözaltına alındı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)