İki bakanlığa, bakan yardımcısı atandı
İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan kararlara göre; iki bakanlığa atamalar yapıldı.

2 YENİ İSİM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Fatma Öncü, atandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Mehmet Hamdi Yıldırım atandı.

FATMA ÖNCÜ KİMDİR

Avukat, 19 Şubat 1976 Erzurum İspir Değirmenli köyünde doğdu. Baba adı Memet, Anne adı Hafize’dir. İlk ve orta öğrenimini , İzmir /Karşıyaka Gazi Lisesin’ de okudu. Yükseköğrenimini , Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. 1995-2016 yılları arasında Dünyanın 14 ülkesinde üretim yapan Fransız petrol şirketinin Diyarbakır üretim Sahasın da yönetici olarak görev yaptı. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 24. Dönem Milletvekili seçimlerin de Ak Parti Diyarbakır 9.sıra adayı oldu. 2011-2015 Ak parti Genel merkez Kadın kolları MKYK Üyesi olarak görev yaptı. 24 Haziran 2018 tarihinde 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde Ak Parti Ankara 1.Bölge 6.sıra adayı oldu. 2018 6. Olağan Kongrede Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi seçildi. 2021 7. olağan kongrede Genel merkez Disiplin kurulu Üyesi seçildi. Halen Ankara barosuna kayıtlı serbest avukatlık yapmaktadır. Evli ve iki çocuk annesidir. İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

İki bakanlığa, bakan yardımcısı atandı

MEHMET HAMDİ YILDIRIM KİMDİR

Mehmet Hamdi Yıldırım, 1965 yılında Konya’da doğdu. Mehmet Hamdi Yıldırım, 1990 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde mezun oldu.

Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğünde çalışma hayatına başlayan Mehmet Hamdi Yıldırım, Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) TÜRK ŞEKER A.Ş. Reorganizasyon Projesinde komisyon üyeliği ve grup başkanlığı görevlerinde bulundu.

Mehmet Hamdi Yıldırım, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı.

Mehmet Hamdi Yıldırım, 1996–2003 yılları arasında Madencilikten Sorumlu Devlet Bakanlığı Baş Danışmanlığı, ETİ HOLDİNG (Madencilik) Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Vekilliğinde bulundu.

İki bakanlığa, bakan yardımcısı atandı

Bu dönemde, Madencilik Sektörünün Yeniden Yapılandırılması Projeleri, Madencilik Bakanlığının Kurulması çalışmaları, ETİ HOLDİNG ve MTA’nın Yeniden Yapılandırılması, Seydişehir Alüminyum tesisi kapasite artırım ve yenileme projesi, TRONA ve BOR, madenlerinin yatırımlarının realizasyon çalışmaları, Zonguldak Havzası Kalkındırma Projesi, TTK Rehabilitasyon Projesi, Yeni Maden Kanunu ve Jeotermal Kanunu hazırlanması, Doğu ve Güneydoğu Madencilik Projesi vb. çalışmalarını yürüttü.

Mehmet Hamdi Yıldırım, TBMM Milletvekilliği Danışmanlığı, çeşitli özel sektör firmalarında, Genel Koordinatör, Yönetim Kurulu Başkanlığı, Kurumsallaşma ve Yeniden Yapılandırma Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2003–2008 yılları arasında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Danışmanlığı, Eti Maden İşletmeleri Eti Zeolit Kimya Sanayi A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığı, aynı dönemde Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, ETİMINE SA (Lüksemburg) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü.

Mehmet Hamdi Yıldırım, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdür Müşavirliği, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ( TMSF), Toprak Holding, Toprak İnşaat AŞ Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu.

26 Mart 2008 tarihinde Maden İşleri Genel Müdürlüğü görevine atandı.

Mehmet Hamdi Yıldırım, evli ve üç çocuk babası olup, İngilizce ve Rusça bilmektedir.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)