AK Partili vekil Zeynep Gül Yılmaz, aracını durduran polise hakaret etti
ensonhaber.com

Son zamanlarda özellikle de trafik polislerinin, halkın güvenliği için yapılan çevirme ve kontrol noktalarında milletvekilleri tarafından hakarete uğradığı görülüyor.

Polise hakaret eden bu kez AK Partili vekil oldu.

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Mersin'in Erdemli ilçesinde polis ekipleri tarafından durduruldu.

ARACINI DURDURAN POLİSE HAKARET ETTİ

Polis, "Plakanız otoyolda durmadan ihbar ediliyor. Sistemde milletvekili aracı olarak çıkmıyor." diyerek işini yapmak isterken vekil Yılmaz, "Yani bu benim sorunum mu? Uzaklaş. İçeri çemkiriyorsun, tükürük geliyor içeriye, uzaklaş. Kim ihbar ediyor benim arabamı. Senin adın ne?" diyerek tepki gösterdi.

"EKİBE TÜKÜRÜRÜM, Ş..EFSİZE BAK"

"Ekipler, telsizden ihbar geliyor. HTS kayıtları." diyen polise kızan AK Partili vekil Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Ekibe tükürürüm. Böyle terbiyesizlik mi olur? Ne zaman Erdemli’ye gelsem bu pislikle uğraşıyorum.. Adını verir misin sen? Ş…efsize bak."

AK Partili vekil Zeynep Gül Yılmaz, aracını durduran polise hakaret etti VİDEO

POLİS: KÜFRETMEYİN, HAKARET ETMEYİN LÜTFEN

Polis de bunun üzerine vekil Yılmaz'a "Hanımefendi küfretmeyin, hakaret etmeyin lütfen." yanıtını verdi.

MERSİN VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Mersin Valiliğinden yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"İlimizde bir ay önce, 18.07.2021 günü 18:30 sıralarında Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın arabasının durdurulması olayı ile ilgili olarak, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın sosyal medya paylaşımı, olayı tamamen çarpıtmaktadır. Bahse konu olayda Mersin milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracı polis memurlarınca ihbar üzerine durdurulmuştur. Karayolları trafik kanununun 71. maddesi g bendinde görev ve hizmet gerekleri ve güvenlik nedenleriyle geçiş üstünlüğüne sahip araçlar sayılmıştır. Bu çerçevede milletvekilinin kullandığı araç bu kapsamda olmasına rağmen polis memurlarınca durdurulduktan ve milletvekili olduğu anlaşıldıktan sonra yarım saat bekletilmiştir.

"GÖREVLİ MEMURLAR HAKKINDA GEREKLİ YASAL İŞLEM BAŞLATILMIŞTIR"

İlgili şube müdürünce sorgulamanın yanlış yapıldığı, aracın kaydının bulunduğu, bu bakımdan milletvekilinin aracının plakasının yanlış bildirildiği ihbarın yanlış olduğu söylenmesine rağmen bekletilmiş, ancak mesele il emniyet müdürüne intikal ettikten sonra çözülebilmiştir. O esnada polis memurlarının yapması gereken eğer tesbit edilen ihlal var ise tutanak tutup ilgili kurumuna göndermektir. Ancak ön tahkikattan anlaşılmıştır ki; görevli memurlar yasal mevzuatın dışına çıkmışlardır. Bunun üzerine haklarında gerekli yasal işlem başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

AK Partili vekil Zeynep Gül Yılmaz, aracını durduran polise hakaret etti

CHP'Lİ AYDOĞAN DA POLİSLERİ AZARLAMIŞTI

Daha önce de benzer bir durum CHP'li vekil ile yaşanmıştı. CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, kontrol için kendisini durduran trafik polislerini azarlamıştı.

CHP'li milletvekili Aydoğan, kendisinden kimlik isteyen trafik polisine kızdı HABERİAK Partili vekil Zeynep Gül Yılmaz, aracını durduran polise hakaret etti