AK Parti'li Cahit Özkan: Japonya ekonomisini dolara göre kıyaslamıyor
DHA

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener görüşmesini değerlendirdi.

"MİLLETİMİZİ DARBOĞAZA İTME GAYRETİNDELER"

Kılıçdaroğlu ve Akşener'in erken seçim konusunu gündeme getirdiğini belirten Özkan, "Türkiye düşmanlarına 'dostlarımız' diyerek seçimi kazanacaklarına asla inanmıyorlar, niye seçimi gündeme getiriyorlar? Anayasa'ya göre seçim demek bir mutabakattır, sözleşmedir. Milletimiz seçmiş oldukları milletvekilleri ve Cumhurbaşkanı'na verdiği yetkiyle 'beş yıl boyunca bu millete hizmet edin, beş yıl içinde milletin gönlünü kazanın' diyor. Buna 'milletimizle yapılan sözleşme anlayışı' denir. Böyle bir sözleşme yapılmışken hele hele küresel bir salgın ortamında vatandaşlarımızın etkilendiği bir süreçte, bir seçim gündemini niçin getiriyorsunuz? Seçimi kazanacağınızdan elbette değil. 11 seçim kaybetmiş bir lider, tek derdi var, milletimizin seçim süreçlerinde, iş dünyamızı kendi kabuğuna çekmek. 2023'ün kutlu hedefine ulaşacağız. 2018 seçimlerinden sonra tam 6 kez seçimi gündeme getirmiş olan ittifak, milletimizi darboğaza itme gayretinden başka hiçbir anlayışa sahip değildir. Milletimize şikayet ediyoruz." diye konuştu.

AK Parti'li Cahit Özkan: Japonya ekonomisini dolara göre kıyaslamıyor VİDEO

AK Parti'li Cahit Özkan: Japonya ekonomisini dolara göre kıyaslamıyor

"JAPONYA, KENDİNİ DOLAR İLE Mİ KIYASLIYOR?"

Cahit Özkan, Kılıçdaroğlu ve Akşener görüşmesinin dolar kuru bahane edilerek yapıldığını söyleyerek, şöyle konuştu:

"Küresel bir salgın ortamından geçiyoruz. Sırasıyla tedarik zincirlerinin bozulduğunu hepimiz takip ediyoruz. Böylesi bir ortamda Türkiye olarak hem salgından vatandaşlarımızın sağlığını korurken hem bütün sıkıntıları bertaraf ederek vatandaşlarımızın refahını hayata geçiriyoruz. Dolar kurunun nereden nereye geldiğini soranlara söylüyorum. Şu anda 2002'den bugüne her alanda yatırımlar yapmış, sanayi ülkesi haline gelmiş, 35 milyar dolarlık ihracatını 210 milyarın üzerine çıkarmış Türkiye dolardaki değer kaybını bin lira aşağı çekmek suretiyle 6 kat bir artış var. Doların değeri ile ilgili Japonya bir mukayese yapıyor mu? 'Nasıl başarısız bir ekonomiyiz' diyerek kendi ekonomilerini değerlendiriyor mu? Bu ülkede faizle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Ekonomi ile ilgili değerlendirme yapmak isteyenlere soruyorum. İhracat nereden nereye gelmiş? Tarımsal hasıla 57,5 milyar dolara nasıl gelmiş? Türkiye'nin yükselişi birilerini rahatsız edebilir. Dostlarıyla beraber iktidara gelmek isteyenlere, bir koltuk umutları varsa o umutlarından vazgeçmeye neden olabilir."

AK Parti'li Cahit Özkan: Japonya ekonomisini dolara göre kıyaslamıyor

"HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ"

Özkan, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin şunları söyledi:

"Diktatör kimdir? Atatürk'ün fotoğraflarını duvardan indirenlere denir. İbadethaneleri ahıra çevirenlere denir. Ülkeme sığınan 146 soydaşını Stalin'in zulmüne geri gönderenlere denir. TBMM Genel Kurulu'nda başı örtülü diye bir milletvekiline 'haddini bildirin' diyenlere denir. Böylesi millete mesafe tutanları, medeniyet değerlerimizle mücadele edenlerin bizlere hoş güzel söz söylemelerini beklemiyoruz. Turgut Özal'a ne yapmışlarsa Cumhurbaşkanımıza da aynısını yaptılar. Necmettin Erbakan'a Tansu Çiller'e ne yaptılarsa Cumhurbaşkanımıza da aynısını yapıyorlar. Sonra da helallik istiyoruz. Hakkımızı helal etmiyoruz."

"50+1 YAKLAŞIMIMIZ BELLİ"

Yüzde 50 artı 1 açıklamalarıyla ilgili soruya yanıt veren Cahit Özkan, "50 artı 1 ile ilgili bugüne kadar Cumhurbaşkanımızın yaklaşımı bellidir. Sadece AK Parti ve MHP'nin yaklaşımı olarak görmek doğru değil. Bu milletimizin hayata geçirdiği anayasal bir reformdur. Gelmiş geçmiş bütün liderler başkanlık sistemini ve 50 artı 1'i ifade etmek suretiyle istikrarlı bir Türkiye arzusunu ifade ettiler. 140 yıllık demokrasi tarihimize baktığımızda demokrasimizin taçlandığı noktadır Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi. Parlamentonun iradesi de ittifakın iradesidir. İnşallah burada 'acaba neden yüzde 70 oy alamıyorum' diye 50 artı 1 değil çok daha yukarısını hedeflemelidir. Milletimizi kucaklayan anayasal modelimiz, yüzde 50 artı modeli ülkemizin yarınlarını aydınlatacak güçlü istikamete çok daha hızlı ulaştırabileceğine inanıyoruz." açıklamasında bulundu.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)