Opel Rekord D 50'nci yılını kutluyor
AA

Rekord C modelinde yakaladığı başarıyı Rekord D modelinde de devam ettiren Opel, 1,2 milyonun üzerinde bir satış başarısına imza attı. Markayı oldukça memnun eden model, ocak ayında 50. yılını kutlayacak.

Opel'in o döneme kadar olan 70 yıllık otomobil üretim tarihinde ürettiği tüm otomobillerin sekizde birine denk gelen bu satış adedi için birçok iletişim kampanyası gerçekleştirildi.

Opel Rekord, otomotiv sektörü için önemli bir rol üstlendi ve bu rol Aralık 1971'de üretime giren yeni nesile devredildi.

Rekord D, öncüsü Rekord C modelinin izinden gitti ve Avrupa tasarım dilini benimsedi. Rekord D'nin net ve işlevsel çizgileri, pürüzsüz yüzeyleri, geniş cam alanları ve alçak omuz çizgisi, o dönemin başarılı dış tasarım özellikleri olarak dikkatleri üzerine çekti.

FARKLI GÖVDE TİPLERİYLE SATIŞA ÇIKTI

Rekord D, önceki nesilde olduğu gibi, iki kapılı sedan, dört kapılı sedan, coupe, üç kapılı ve beş kapılı station wagon seçenekleri gibi farklı gövde tipleriyle satışa sunuldu.

Opel Rekord D, pasif güvenlik alanında da yeni standartlar belirledi. Yanlardaki ve tavandaki destek noktaları, yandan çarpışmalar ve devrilme durumunda koruma sağlarken, ön deformasyon bölgeleri ise önden çarpışmalarda yolcuları korur nitelikte geliştirildi.

OPEL REKORD D

İLK BİNEK DİZEL OTOMOBİL

Opel, Rekord D modelini ilk dizel binek otomobili olarak pazara sundu. Rekord'un dizel versiyonunda, Eylül 1972 yılında Opel GT Diesel ile dünya rekoru kıran, 95 HP güç üreten turbo beslemeli motorun seri üretilmiş hali yer aldı.

Aerodinamik olarak optimize edilen gövdeye sahip Opel GT Diesel, Dudenhofen'deki Opel test pistinde 18 uluslararası ve iki dünya rekoru kırdı. 60 HP güç üreten yeni sıkıştırmalı ateşlemeli motor, Rekord'da 100 kilometrede ortalama 8,7 litre yakıt tüketerek 135 km/s maksimum hıza imkan tanıdı.

Motor kaputtaki çıkıntıdan ayırt edilebilen Opel Rekord 2100 D modeli, üstten eksantrikli yapı ve modifiye edilmiş silindir kapağı nedeniyle benzinli motora göre daha uzun bir görünüme sahipti.

REKORD D

OPEL REKORD D

OPEL REKORD D

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)