KKTC'nin yerli otomobili Günsel, IAA Mobility Fuarı'nda sahne aldı
İHA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin elektrikli otomobili Günsel’in ilk lansmanı, 20 Şubat 2020’de Girne’de yapılmıştı.

18-21 Kasım 2020 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD EXPO 2020 Fuarı ile Türkiye lansmanını da gerçekleştiren Günsel’in, Avrupa’daki ilk durağı ise Münih oldu.

ALMANYA'DAKİ FUARDA SAHNE ALDI

KKTC'nin yerli otomobili Günsel, Uluslararası Otomobil Fuarı'na (IAA Mobility) katılarak KKTC ve Türkiye’nin ardından dünya otomotiv vitrininde de boy gösterdi.

Günsel'in, Almanya'nın Münih kentinde düzenlenen fuardan sonra aralık ayında Londra’da, Şubat 2022’de Cenevre’de ve Nisan 2022’de ise Pekin’de düzenlenecek otomotiv fuarlarına da katılarak ilk modeli B9’u dünyaya tanıtacağı öğrenildi.

günsle

IAA Mobility’de KKTC’yi ve Türk dünyasını büyük bir gururla temsil ettiklerini söyleyen Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, "Günsel’i dünya otomotiv vitrinine çıkardık. Diğer otomobil üreticileri ve tedarikçilerle bir araya gelerek, geleceğin teknolojilerini ve otomotiv dünyasındaki gelişmeleri yakından gözlemleme fırsatı yakaladık." dedi.

"SERİ ÜRETİME ÇOK YAKLAŞTIK"

Günsel Üretim Tesisleri’nin ikinci faz yatırımının Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde sürdürdüklerini hatırlatan Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, "Seri üretime çok yaklaştığımız bu dönemde, aralık ayında Londra’da, Şubat 2022’de Cenevre’de ve Nisan 2022’de ise Pekin’de düzenlenecek otomotiv fuarlarına da katılarak Günsel’i dünyaya tanıtmaya ve ülkemizi temsil etmeye devam edeceğiz.” dedi.

GÜNSEL

GÜNSEL

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)