İkinci el araçlarda kapora tuzağı
ensonhaber.com

İkinci el araç pazarında yaşanan dolandırıcılık olayları son zamanlarda artmış durumda. Özellikle yüksek fiyatları fırsat bilen kötü niyetli kişiler, çeşitli yöntemlerle paraları toplayıp ortadan kayboluyor.

Dolandırıcılar, piyasa değerinin çok altında bir fiyatla aracı internette ilana çıkarıyor. Düşük fiyatı gören vatandaşlar hemen iletişime geçiyor, ancak satıcı belirli bir miktar kapora istiyor.

Alıcı kaporayı hesaba yatırdıktan sonra ise hem araç hem de satıcı ortadan kayboluyor. Hatta bazı dolandırıcılar, gerçekte hiç var olmayan aracı internette satışa çıkararak aynı yöntemi uyguluyor.

ikinciel

SON OLAY MERSİN'DE YAŞANDI

Mersin'de yaşayan Serkan Sahil isimli vatandaş, 2014 model Volkswagen marka aracını Türkiye'nin alanında önde gelen ilan sitelerinden birinde satışa çıkardı.

Aracına 169 bin TL fiyat biçen Sahil, aynı model ve yıl bandında araç arayışı içerisinde olan bir vatandaştan gelen telefonla şoke oldu.

Aracının aynı fotoğraflar ve açıklama ile piyasa fiyatının 24 bin TL altına yani 145 bin TL'ye satışa çıkarıldığını öğrenen Sahil, ilandaki numarayı bir tanıdığına arattı.

Telefonu açan dolandırıcılar aracı paraya sıkışık oldukları için acil olarak satışa çıkarttıklarını belirtip hesap bilgisi paylaşarak 3 bin TL kapora istedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Dolandırıcılar ile yapılan görüşmeyi kayda alan Sahil, ilanın sahte olduğunu site yönetimi ile paylaşarak kaldırtırken, görsellerin üzerinde logo olmasına rağmen sahte ilana onay verilmesine ise tepki gösterdi.

Sahil, dolandırıcılar ile yapılan görüşmenin ses kaydı ile savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

"T.C. KİMLİK ŞART OLMALI"

Her önüne gelenin ikinci el araç ticareti yapmaması ve sektördeki kayıt dışılığın sona erdirilmesi için İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği yetkilileri ikinci el araç ilanlarına yönelik TC kimlik numarası zorunluluğu getirilmesini öneriyor.

İkinci el araçlarda kapora tuzağı

İkinci el araçlarda kapora tuzağıİkinci el araçlarda kapora tuzağı

İkinci el araçlarda kapora tuzağı