İkinci el araçlarda fiyatların sabit kalması bekleniyor
İHA

Koronavirüs nedeniyle otomobil pazarı eski günlerine dönmeye çalışıyor, ancak ikinci el araç fiyatları artmaya devam ediyor.

Fiyat artışına rağmen ikinci el otomobillere olan talep şimdiye kadar oldukça fazlaydı, ancak aylardır hareketli olan ikinci el otomobil piyasasında ise bu dönemde durgunluk yaşanıyor.

Her zaman kalabalık olan oto pazarlarında ise vatandaşlar, otomobillerin sadece fiyatına bakarak, pazarlık bile yapmadan pazardan ayrılır duruma geldi.

15-20 gündür ikinci el piyasasında yaprak kıpırdamadığını ifade eden Samsun İkinci El Otomobilciler Dernek Başkanı İbrahim Kınık, Türkiye’de üretilen araçların fiyatların 1-2 bin TL’lik bir düşüş yaşandığını, ama bunun yeni pahalı arabalarda yaşanmadığını ifade ederek, durumu değerlendirdi.

ikinci el araç

Pahalı arabalarda bir fiyat düşüşünün yaşanmadığına dikkat çeken İbrahim Kınık, “Döviz ve altının fiyatının düşmesi, faiz artırımı araba piyasasında pek etkili olmadı. 2. el araba fiyatları hala yukarı seviyelerde seyrediyor.

"ÇOK YORULDUK"

Biz artık fiyatların düşmesinden geçtik, sabit kalmasının bile işimize geleceğini düşünüyoruz. Piyasayı takip etmekten biz de çok yorulduk. Türkiye’de üretilen arabalarda 1-2 bin TL bir indirim oldu. Ancak pahalı arabalarda ise hiçbir şey değişmedi.

2. el otomobilcilerin çoğu zaten sıfır araba alıp-satmaya başladı. Temiz araba bulamayınca sıfır arabalara rağbet arttı. Bayiler rakamları biraz aşağıya çekmeye başlayınca onlar da fiyatları geri çekmeye başladılar.” ifadelerini kullandı.

ikinci el araç

"KIŞ AYLARINDA DA DÜŞMEYECEK"

İkinci el otomobil fiyatlarının kış ayında da düşmeyeceğini belirten Kınık, şunları söyledi:

“15-20 gündür 2. el araba piyasasında hiçbir hareketlilik yok. Bunun sebebinin de piyasalardaki belirsizlik olduğunu düşünüyorum. Oto pazarları her zaman kalabalık oluyor ama fiyatlar yüksek olunca insanlar bakıp, gidiyorlar.

Eskisi gibi bir ticaret söz konusu değil. Faizler de yükselince kredi kullanıp araba satın almak zorlaştı.

Fiyatların geri geleceğini düşünmüyorum çünkü hala sattığımız arabayı yerine koyamıyoruz. Biz de piyasalarda bir belirginlik olmasını ve ona göre araba alalım, satalım istiyoruz.

"KIŞ YAZ KALMADI"

Bir mal sahibinin aldığı arabayı 20-30 bin TL aşağıya satacağını inanmıyorum. Onun için en azından fiyatların burada sabitlenmesi herkes açısından iyi olur. Arabanın fiyatlarıyla ilgili kış-yaz kavramı pek kalmadı. Önemli olan iyi araba satmak. Araba iyi olursa yaz veya kış fark etmiyor.”

İkinci el araçlarda fiyatların sabit kalması bekleniyor

İkinci el araçlarda fiyatların sabit kalması bekleniyor

İkinci el araçlarda fiyatların sabit kalması bekleniyorİkinci el araçlarda fiyatların sabit kalması bekleniyor

İkinci el araçlarda fiyatların sabit kalması bekleniyor

İkinci el araçlarda fiyatların sabit kalması bekleniyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)