Ferrari'nin ilk elektrikli modeli yakında tanıtılacak
ensonhaber.com

Birçok şirket, kendi elektrikli otomobillerini piyasaya sürmek için birbirleriyle yarışırken, İtalyan lüks otomobil şirketi de pazarı yakından takip ediyor.

İtalyan marka, tamamen elektrikli modellere geçmek için acele etmese de şu anda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Elektrikli Ferrari 2025'te geliyor

Batarya teknolojisinin sınırlı olmasından ve uzun şarj sürelerinden çekinen Ferrari'nin üreteceği ilk elektrikli modeli hakkında henüz çok az şey biliyoruz. Ancak gelen bilgilere göre ilk elektrikli Ferrari, 2025 yılında yollarda olacak.

2020'nin başında internete düşen patent görselleri, markanın planları hakkında fikir sahibi olmamızı sağlamıştı.

Patente göre, tamamen elektrik ve hibrit güç ünitelerini destekleyen otomobil dört motor ve dört tekerlekten çekiş düzenine sahipti.

Yine 2019'da yapılan bir açıklamada Ferrari, 2022'de yelpazesinin yüzde 60'ının hibrit olmasını istediğini de belirtmişti.

ferrari

Haziranda tanıtılabilir

Bazı kaynaklar, şirketin 16 Haziran’da yapacağı tanıtımda ilk tamamen elektrikli otomobilini tanıtacağını iddia etti.

Ferrari’nin büyük ses getirmesi beklenen elektrikli otomobilinin önümüzdeki günlerde tanıtılacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Ferrari ve Aston Martin gibi lüks ve düşük üretim hacmine sahip markalar için tamamen elektrikli modellere geçmek biraz daha uzun sürecek. Ancak önümüzdeki yıllarda bu markalardan en az bir elektrikli araç karşımıza çıkacak.

2019 yılında tanıtılan SF90 Stradale, hibrit desteğiyle markanın en güçlü otomobili olarak gelmişti.

Hacmi 4.0 litre olan V8 ile üç elektrik motorunu eşleyen Ferrari toplamda 1.024 bg (753 kW) güç elde etmişti. Safi elektrik menzili 21 km civarında olan SF90 Stradale'nin 0-100 km/h ivmelenmesi ise sadece 2,6 saniye sürüyordu.