En uzun menzile sahip Tesla otomobili iptal edildi
ensonhaber.com

Dünyanın en popüler elektrikli otomobil üreticisi Tesla, geliştirdiği araçlar ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Şirket, üzerinde çalıştığı Model S Plaid ile yeni rekorlara imza atmaya hazırlanıyor.

Tesla'nın şirket içi verilerine göre, 620 kilometreden fazla menzile sahip olan Model S Plaid, 0'dan 100 kilometre hıza 1.99 saniyede ulaşıyor. Bu veriler, Tesla Model S Plaid'i dünyanın hızlı seri üretim aracı yapıyor.

TESLA MODEL S PLAID+ ÜRETİLMEYECEK

Bunun yanında, aracın bir de S Plaid+ versiyonu duyurulmuştu. Tek şarjla 850 km yol gidebilecen araç, 2022'de yollara çıkmaya hazırlanıyordu.

CEO Elon Musk, Tesla Model S Plaid'in yeterince iyi olduğunu, bu nedenle Plaid+ üretiminin gereksiz olacağını duyurdu.

TESLA

Tesla'dan yapılan açıklamada, şu anda üretim aşamasında olan Model S Plaid modellerinin ilk teslimatlarının 10 Haziran'da yapılacağı duyurulmuştu.

Saatte 320 kilometre hıza ulaşabildiği açıklanan aracın, elektrikli motorundan ürettiği güç ise 1020 beygir olarak belirtilmişti.

En uzun menzile sahip Tesla otomobili iptal edildi

En uzun menzile sahip Tesla otomobili iptal edildi

En uzun menzile sahip Tesla otomobili iptal edildiEn uzun menzile sahip Tesla otomobili iptal edildiEn uzun menzile sahip Tesla otomobili iptal edildiEn uzun menzile sahip Tesla otomobili iptal edildiEn uzun menzile sahip Tesla otomobili iptal edildi