Elektrikli MG Marvel R, 2022'de Türkiye'de
ensonhaber.com

Elektrikli otomobillere olan ilginin hızla arttığı son yıllarda birçok marka, pazara yeni otomobillerini sokmaya devam ediyor.

İngiliz otomobil üreticisi Morris Garages (MG), bu yılın başlarında tanıtılan yüzde 100 elektrikli premium SUV modeli Marvel R Electric'i Türkiye'ye getirecek.

Marvel R, 400 kilometrenin üzerinde sunduğu menzille dikkatleri üzerine çekiyor. MG Marvel R Electric'in bir diğer özelliği de V2L (vehicle-to-load), yani araçtan cihaza elektrik aktarım sistemi.

Bu teknoloji; aracın bataryasının bir elektrikli scooter, dizüstü bilgisayar, hava pompası hatta bir başka bir elektrikli aracı şarj edebilmesini sağlıyor.

marvel r

TEKNİK DETAYLAR

Marvel R Electric, biri ön aksta diğer ikisi arka aksta olmak üzere üç elektrik motorlu ve 4×4 çekiş sistemine sahip. Araç, bu çekiş sistemiyle 288 hp güç ve 665 Nm maksimum tork üretiyor.

Sahip olduğu bu özelliklerle MG Marvel R Electric, 4,9 saniyede 0'dan 100 km/s hıza ulaşabiliyor. 200 km/s'lik azami hıza sahip Marvel R Electric'in ayrıca arkadan itişli iki elektrik motorlu versiyonu da satışa sunulacak.

Bunlara ek olarak; gerçek zamanlı trafik navigasyonu, park yeri arama, MG satış ve/veya servis noktası arama, hava durumu tahmini ve Amazon Prime çevrimiçi müzik gibi hizmetleri de sunan sistem, sesle kumanda edilebiliyor.

MG iSMART sahip olduğu kablosuz güncelleme özelliği sayesinde bilgi-eğlence (infotainment) sisteminin yazılımını her zaman güncel tutuyor. Araç sahibi, uygulama üzerinden kablosuz erişimle; aracımı bul, araç durum kontrolü, araç kullanım istatistikleri, rota planlama, takvim senkronizasyonu, şarj yönetimi gibi birçok işleve ulaşabiliyor.

MG R

2022'DE TÜRKİYE'DE

Doğan Trend Otomotiv CEO'su Kağan Dağtekin, geçtiğimiz mart ayında yaptığı açıklamada, "Hem premium hem hayranlık uyandıran performanslı Marvel R'ı Türkiye'ye özellikle 2021 yılında ülkemize getirebilmek için sene başından beri çalışıyoruz, kısa zamanda sürecin netlik kazanmasını hedefliyoruz.” açıklamasında bulunmuştu.

Ancak yeni yapılan açıklamada, otomobilin 2022 yılında Türkiye'de satışa sunulacağı bilgisi paylaşıldı.

MG R

MG Marvel R Electric

MG Marvel R Electric

MG Marvel R Electric