Dünyada elektrikli araç sayısı 1 milyarı aşacak
ensonhaber.com

Elektrikli otomobillere olan ilgi her geçen gün artarken, birçok marka kendi elektrikli araçlarını geliştirmek için dev yatırımlar yapmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre, hibrit ve elektrikli araçların toplam satış miktarı, Avrupa’da ilk kez dizel araçları geride bırakmıştı.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre, Türkiye'de otomobil ve hafif ticari araç pazarı, 2020'nin 10 ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 78,1 büyüyerek 588 bin 354 adet seviyesinde gerçekleşti.

ELEKTRİKLİ VE HİBRİT SATIŞLARI SERT YÜKSELDİ

Bu yılın ekim sonu itibarıyla 314 adet elektrikli ve 15 bin 151 adet hibrit otomobil satışı yapıldı. Elektrikli ve hibrit otomobillerin toplam satışlardaki payı ise yüzde 3,3'ten yüzde 3,4'e yükseldi. Geçen yılın ekim ayı sonu itibarıyla 8 bin 711 hibrit ve 153 de elektrikli otomobil satışı gerçekleşmişti.

DİZEL

DÜNYADA HEDEF 1 MİLYAR ELEKTRİKLİ ARAÇ

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı'nın (IRENA) raporuna göre, dünyada 2019 sonu itibarıyla 8 milyon elektrikli araç bulunuyor.

Dünya genelinde elektrikli araç sayısının 2050 yılına kadar 1 milyar 100 milyona ulaşması bekleniyor.

Hükümetlerin uyguladığı sıkı emisyon kuralları ve tüketicilerin elektrikli araçlara yönelmesi, elektrikli araç sayısını her geçen gün artırmaya devam ediyor.

Dünya genelinde etkili ve sürdürülebilir enerji politikalarının yaygınlaştığına işaret edilen rapora göre, 2050'ye kadar düşük karbona dayalı ekonomilerin oluşması için fosil kaynaklardan kademeli olarak vazgeçilecek.

Dünyada elektrikli araç sayısı 1 milyarı aşacak

Dünyada elektrikli araç sayısı 1 milyarı aşacak