Çinli Chery, üç yeni modelle yeniden Türkiye'ye giriş yapacak
ensonhaber.com

Çinli otomotiv devi Chery, 2022 yılının son çeyreğinde 1.6 litre benzinli motorla donatılan üç farklı SUV modeliyle Türkiye pazarına yeniden giriş yapacak.

Şirket, sportif coupe SUV modeli olan ve geçen yıl Guanzghou fuarında tanıtılan Omoda 5, Tiggo 7 ve 7 koltuklu orta boy SUV Tiggo 8'i ülkemizde satışa sunacak.

Söz konusu üç modeli yıl sonuna doğru satışa çıkaracak şirket, o zamana kadar çeşitli izin ve bayi işlemlerini çözmeye çalışacak.

Yatırımlar hızlandı

Çin'de 19 yıldır arka arkaya en fazla ihracat gerçekleştiren Chery, küresel stratejik planı kapsamında Türkiye pazarına girmek için yatırımlarını hızlandırdı.

2022 yılının son çeyreğinde Türkiye pazarına girmeye hazırlanan Chery, bu kapsamda insan kaynakları ve yatırım çalışmalarına da başladı.

Otomobil pazarında ses getirecek 3 SUV modeliyle karşımıza çıkacak şirket, son teknolojiyi de bu araçlarıyla sunacak.

chery

Çin'in en iyi 10 motorundan biri

Türkiye'de satılacak SUV modellerde bulunan ACTECO motor ailesinin Çin’in en iyi 10 motorundan biri olarak kabul edildiği belirtiliyor.

Temel teknolojiler konusunda Ar-Ge faaliyetlerine odaklanan ve Çin'de 18 yıldır üst üste en yüksek binek otomobil ihracat hacmini gerçekleştiren Chery’nin, 20 bin 794 patent başvurusu bulunuyor.

13 bin 153 patent onayı alan Chery, motor teknolojisinde sahip olduğu 24 yıllık birikimle ‘Technology Chery' markasını oluşturmuştu.

Chery; motordan şanzımana, temel bileşenlerden platform geliştirmeye ve geleneksel otomobil teknolojisinden alternatif enerji ve akıllı ağ bağlantısı gibi yeni teknolojilere sahip.

chery

chery

chery

chery

chery