Alman otomobil bayileri isyanda: Batıyoruz
ensonhaber.com

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle birçok otomobil markası, üretimi durdurup satış bayilerini de kapatmıştı.

Her ne kadar son aylarda bayiler yeniden açılsa da bazı bölgelerde alınan yeni önlemler nedeniyle, bayilerin açılmasına izin verilmiyor.

Almanya, henüz geçtiğimiz hafta açıkladığı karantina kararı ile birlikte bazı bölgelerdeki otomobil bayilerini yeniden kapatmıştı. Ancak bu durum, bayileri oldukça kızdırmışa benziyor.

ZDK'DAN AÇIKLAMA: BAYİLER FİŞİ ÇEKİYOR

Alman otomobil federasyonlarından ZDK, bu kararın artık bayilerin fişini çekeceğine inanıyor. Acil bir şekilde showroom'ların açılmasını talep eden ZDK üyeleri, karantina sürecinin şimdiden pek çok bayinin kepenk indirmesine sebep olduğunu söylüyor.

otomobil

ZDK patronu Juergen Karpinski, bahar aylarının Alman otomobil sektörü için oldukça önemli olduğunu söylüyor. Karpinski'ye göre kısıtlamaların devam etmesi, korkunç sonuçlar doğurabilir.

Binlerce bayinin kapanmanın eşiğinde olduğunu hatırlatan yönetici, bir an önce satışların başlaması gerektiğini söylüyor.

Almanya'da 16 Aralık tarihinden beri kapalı olan bayiler, 18 Nisan'da yeniden açılacak. Ancak yetkililere göre bu tarihe kadar zaten birçok bayi kepenkleri tamamen indirecek..

Alman otomobil bayileri isyanda: BatıyoruzAlman otomobil bayileri isyanda: Batıyoruz