Microsoft, Windows 7 desteğini sonlandırmaya hazırlanıyor
ensonhaber.com

Neredeyse dokuz yaşındaki Windows 7 işletim sistemini hala kullanan birçok kişiden biriyseniz, yavaş yavaş Windows 10'a geçmeniz gerekebilir. Hazırlıklarına şimdiden başlayan Microsoft'un, 14 Ocak 2020'de Windows 7 için genişletilmiş desteği sona erdirecek.

windows 7

GÜVENLİK GÜNCELLEMELERİ OLMAYACAK

Microsoft'un Windows 7 için verdiği destek son bulunca, kullanıcılara sunduğu ücretsiz hata ve güvenlik güncelleştirmeleri de son bulacak. Bu nedenle Microsoft tarafından desteği sonlandırılan Windows 7 işletim sistemi, birçok oyun ve program tarafından güvenli olmayan bir sistem haline gelecek.

windows 7

GÜVENLİ BİR SİSTEM İÇİN : WINDOWS 10

Microsoft'un Windows 7 için sağladığı genel destek, bundan tam 3 yıl önce sona ermiş olsa da genişletilmiş destek, gelecek sene son bulacak. Microsoft'un genişletilmiş desteği de son bulduktan sonra kullanıcılara, daha güvenli ve hatalardan arındırılmış bir işletim sistemi kullanmak için Windows 10'a geçmeleri gerektiği söylenecek.

windows

İŞLETMELERE DESTEK DEVAM EDECEK

Microsoft, Windows 7 kullanan işletmeleri zor durumda bırakmamak için, Windows 7 Professional ve Windows 7 Enterprise kulanan işletmelere, 2023 yılına kadar söz konusu güvenlik güncelleştirmelerini yayınlamaya devam edecek. Ancak bu güncelleştirmeler kişisel kullanıcıları kapsamayacak.