Necmettin Nursaçan: Bırakın çocuklar camilerde oynasın
ensonhaber.com

Türkiye, son günlerde yeni bir tartışmanın içerisinde.

Sosyolog Fatma Barbarosoğlu, çocukların camide olmasından rahatsız olduğunu yazdı.

Bu görüş büyük tepki gördü.

İnsanlar, çocukların camilere küçük yaşlardan itibaren gitmesi gerektiğini ve cami alışkanlığını aileleriyle birlikte kazanacağını düşünüyor.

Bu isimlerden biri de Necmettin Nursaçan oldu.

24 TV'de Esra Elönü'nün sunumuyla ekrana gelen Arafta Sorular programına katılarak soruları yanıtlayan Necmettin Nursaçan, çocukların camilerde her zaman olması gerektiğini söyledi.

Peygamberimiz çocukları severdi

Hz. Muhammed'in çocuklara olan ilgisinden bahseden Nursaçan, "Peygamber Efendimiz (S.A.V.) çocukları çok severdi, sayardı. Onlara hediyeler veriyordu. Sevgili Peygamberimiz kızın hor görüldüğü dönemde torunu Ümame'yi omzuna alıp hutbe minberine çıkıyor. Böyle bir Peygamberin bağlısıyız, ümmetiyiz biz.

Necmettin Nursaçan: Bırakın çocuklar camilerde oynasın

"Çocuklar camilerde koşsunlar, bağırsınlar, oynasınlar.."

Yarın çocuklarımıza camileri emanet edeceğiz. Camilerimiz, çocuklar için cazibe merkezi olmalı. Çocuklar camilerde koşsunlar, bağırsınlar, oynasınlar. Uyuz uyuz şurada oturursa o çocuktan hayır gelmez zaten. Bırakın camide eğlensinler.

Çocukları azarlamanın anlamı yok, öyle olmaz

Çocukları azarlamanın bir anlamı yok, öyle olmaz. Peygamber Efendimiz (S.A.V.)'in sünneti bu. Çocukları dövmemiş, azarlamamış bir kötü söz söylememiş. Bazı kişiler var ki camide bir azar yemiş, onu unutamıyor." ifadelerini kullandı.

Necmettin Nursaçan: Camide bir azar yemiş onu unutamıyor VİDEO

"Camilerimiz oksijen çadırıdır"

Almanya'da gerçekleşen bir hadiseden örnek veren Nursaçan, "Almanya'da bir emniyet müdürü vatandaşlarımı toplayıp diyor ki; Çocuklarınızı camilere götürün. Camiye götürdüklerinizden bir sıkıntımız yok. Ama götürmediklerinizden biz de rahatsızız kendileri de rahatsızdır. Camilerimiz onlar için oksijen çadırıdır." açıklamasında bulundu

Camiyle olan bağlarını anlattı

Çocukken camiye gitmenin önemine değinen Nursaçan, Esra Elönü'nün "Camiye ilk kaç yaşında gittiniz?" sorusunu cevaplandırdı.

"Çocuklukta oraya gitmek ne önemliymiş"

Nursaçan'ın açıklamalarında şu ifadeler yer aldı:

"Çocukken gittim, kaç yaşında olduğumu bilmiyorum ama ne güzel hatıralardı. Merhum babamla giderdik, o teravih namazları kılardı.

O çocuklukta oraya gitmek ne önemliymiş. Anam okuma yazma bilmezdi ama mübarekti. Babam okuma yazmayı asker ocağında öğrenmiş ama ne dürüst insanlardı. Beni bu yola onlar sevk etti.

Necmettin Nursaçan: Çocuklukta camiye gitmek ne önemliymiş VİDEO

"Bizim okuduğumuz mektepleri açanlara rahmet okuyorum"

Halbuki bir okuma yazmaları yok ama anne ve babalarından dini terbiye almışlar. Burcu burcu hanemizde İslam tüterdi.

Bana saygı gösterirlerdi, hatırlayınca utanıyorum. Allah onlardan razı olsun. Ne güzel hocalarımız vardı. Eli öpülecek insanlar. Bizim okuduğumuz mektepleri açanlara rahmet okuyorum.

Duygulanıyoruz, onlara rahmet okuyoruz. Aile çok önemli, ilk mektep ailedir. Ailede baba güneş, anne ay, çocuklar da yıldızlar durumundadır.

Yuvamızda huzur, saygı sevgi olmalı ki dünyamız bir cennet, ahiretimiz ayrı bir cennet olmalı. "

Necmettin Nursaçan: Bırakın çocuklar camilerde oynasın

Fatma Barbarosoğlu, çocukların camide oynamasına karşı çıktı

Necmettin Nursaçan: Bırakın çocuklar camilerde oynasın