Cüneyt Arkın'ın tıp öğrencisi olduğu dönemden fotoğrafı

Türkiye, Yeşilçam'ın büyük ustalarından birini daha kaybetti.

Cüneyt Arkın, mezunu olduğu İstanbul Tıp Fakültesi sıralarındaki adı ile Dr. Fahrettin Cüreklibatur'un vefatı, fakültedeki meslektaşları arasında da büyük üzüntüye yol açtı.

Sanatçı son 7-8 yıldır ara sıra doktorluğu öğrendiği fakülteye, sağlık kontrolleri için gidiyordu.

Arkın’ın dublör kullanmadan çektiği sahneler için sirklerde eğitim alacak kadar aktörlüğü çok büyük titizlikle yaptığı, bu sahnelerdeki tehlikeli düşmeler nedeniyle de omurgasında meydana gelen kırıkların, yıllar sonra sağlık sorunlarına dahi yol açtığı öğrenildi.

"Mezun olduğu, okuduğu amfiler hala mevcut"

DHA'nın haberine göre İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Arkın’ın kaybı nedeniyle tıp fakültesi camiasına da başsağlığı dileyerek "Fahrettin Cüreklibatur ismi çok bilinmiyordu belki ama kendisi 1961 mezunumuz, eski mezunlarımızdan. Çok kısa bir süre hekimlik yaptığını da biliyoruz. Biz kendisiyle geriatri döneminde tanıştık.

Geriatri bilim dalımızla da çok iyi ilişkiler içerisinde olduğunu biliyoruz. Hatta zaman zaman onlara mentorluk da yapıyordu. Fikirlerine de başvurduğumuz oluyordu. Burada da bizim tarafımızdan oldukça sevilen bir sanatçıydı. Vefatına kadar da ilişkilerimiz devam ediyordu.

Cüneyt Arkın'ın mezun olduğu, okuduğu amfiler hala mevcut. Tarihi binalarımız onlar koruyoruz da o amfileri. Tabii üzüntülüyüz, hakikaten çok büyük bir değeri kaybettik, bütün camiaya başsağlığı diliyorum." dedi.

İşte tıbbiyeli Cüneyt Arkın -1

Öğrencilik yıllarından fotoğrafı

İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Geriatri Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Mehmet Akif Karan ise Cüneyt Arkın'la ilgili ilginç bir anısına değinerek kaybından yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.

Prof. Dr. Karan, birkaç yıl önce Arkın’ın tıp fakültesindeki öğrencilik yıllarına ait sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafı tesadüfen gördüklerinde kendisine ilettiklerini ve bu fotoğraftan Arkın’ın bile haberi olmadığını söyleyerek çok duygusal bir mesaj yazdığını söyledi.

İşte tıbbiyeli Cüneyt Arkın -2

"Okulunu çok sevdiğini bize defalarca söylemiştir"

Prof. Dr. Karan, "Cüneyt Arkın'la herhalde 8-10 yıl öncesinde bir vesile tanıştık. Kendisi İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi 1961 mezunu. O zaman Cerrahpaşa ve İstanbul Tıp Fakültesi ayrımı yoktu.

Kurumunu, okulunu çok sevdiğini bize defalarca söylemiştir. Bir sanatçı olarak filmleri ile basındaki haberleriyle yakından takip ettiğim ve kişisel olarak da beğeni ile izlediğim biriydi.

Bir gün telefonda konuşuyorduk, ‘Sesiniz ne kadar iyi geliyor’ demiştim. O da ‘Ben oyuncuyum, iyi rol yaparım’ demişti. İşine verdiği önem, emek, dublör kullanmadan yaptığı sahneler için nasıl çalışmalar yaptığı gerçekten örnek olacak bir şahsiyet.

İşte tıbbiyeli Cüneyt Arkın -3

"Doktorluk yapmamanın kendisinde bir hüznü her zaman vardı"

Doktorluk yapmamanın kendisinde bir hüznü her zaman vardı. Ama doktorlara meslektaş olarak da vatandaş olarak da son derece saygı duyduğunu, değer verdiğini her ortamda söylemiştir.

Kaybından dolayı çok büyük üzüntü duyuyoruz. Her zaman yanında oluşuna bizim de yakından şahit olduğumuz eşi Betül Hanım’a ve tüm ailesine, tıp fakültesi camiamıza  başsağlığı diliyorum." dedi.

Bakan Koca'da fotoğraf paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından Arkın'ın ölümü dolayısı ile bir taziye mesajı paylaştı.

Koca mesajına Arkın'ın öğrencilik yıllarına ait bir başka fotoğrafı ekledi.

Bakan Koca, "Türk sinemasının efsane ismi CÜNEYT ARKIN kalp rahatsızlığı sonucu aramızdan ayrıldı. Hayranları onu Tıp Fakültesi mezunu bir oyuncu olması sebebiyle de ayrı bir yere koyuyordu. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Mekânı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Cüneyt Arkın'ın tıp öğrencisi olduğu dönemden fotoğrafı

İşte tıbbiyeli Cüneyt Arkın -4

İşte tıbbiyeli Cüneyt Arkın -5

İşte tıbbiyeli Cüneyt Arkın -6