Aysel İpar kimdir? Türk Sanat Müziği Sanatçısı Aysel İpar kaç yaşında, neden öldü?
ensonhaber.com

Aysel İpar, geçtiğimiz pazar günü, Bağdat Caddesi Feneryolu'ndaki evinde solunum yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle yardımcılarının eve çağırdığı ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan İpar, 84 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberin ardından Aysel İpar'ın hayatı ile ilgili bilgiler merak konusu oldu.

Peki Aysel İpar kimdir? İşte Türk Sanat Müziği Sanatçısı Aysel İpar'ın biyografisi...

AYSEL İPAR KİMDİR?

Asıl adı Aysel Belkıs olan Aysel İpar, 1938 yılında İstanbul Laleli’de doğmuştr. Amiral Numan İbrahim'in kızı olan Aysel İpar, Üsküdar Kız Koleji'ni bitirdikten sonra 1956 yılında evlenmiştir.

19 yaşındayken kızı Serpil Barlas'ı dünyaya getiren İpar, ardından oğlu Serdar Yılmaz'ı dünyaya getirmiştir. Ancak evlendikten 16 yıl sonra 1972 yılında boşanmıştır.

Savcılıktan istifa edip avukatlık yapan Kazım Polat, 1964 yılında Caddebostan Gazinosu'nun, daha sonra ise Taksim Belediye Gazinosu'nun da işletmeciliğini almıştır.

1974 yılında Kazım Polat'la evlenen İpar, dönemin bu ünlü mekanlarında assolist olmuştur. Sanat yaşamına başlarken, Rafet Yalbaz'dan solfej, Nazif Şen'den mizansen, Sadun Aksüt ve Kadri Şençalar'dan musiki dersleri almıştır.

''Ayrılmalıyız Artık'' isimli şarkı ile ünlenen sanatçı, 1989-2006 yılları arasında Amerika'da yaşamış ve Amerika'da bulunduğu süre içerisinde de Türk gecelerinde sahne almıştır.

Aysel İpar kimdir? Türk Sanat Müziği Sanatçısı Aysel İpar kaç yaşında, neden öldü?