Tülin Şahin’in 6 aya kadar zorlama hapsi talep edildi
DHA

Manken Tülin Şahin ve Portekizli Pedro de Noronha’nın kızları Siena Leyla, Kasım 2019’da dünyaya geldi.

Şahin, doğumdan bir süre sonra da Noronha ile ilişkisini noktaladı.

KIZINA VE KENDİSİNE ŞİDDET UYGULADI

Ayrılık sonrası kızını göremediğini iddia eden Pedro de Noronha, mahkemeye başvurarak hak talebi istedi.

Ünlü model de yaşanan bu gelişmelerin ardından kızı ile kendisinin psikolojik ve fiziki şiddete maruz kaldığını açıklayarak, Pedro de Noronha hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

"GÖR BAK O ÇOCUĞA NELER YAPACAĞIZ"

Tülin Şahin, savcılığa sunduğu son dosyada ise kan donduran ifadelere yer verdi.

Şahin, 3 milyon euro borcu olan Noronha’nın kızlarını kaçırarak kendisinden fidye talebinde bulunmak isteyeceğini dile getirdi.

Evdeki bakıcı ile iş birliği yapan eski kocası hakkında tehdit, şantaj, hakaret ve hırsızlık iddiasıyla suç duyurusunda bulunan Şahin, “N.Y.’nin kocası ve ablası beni arayıp telefonda ‘Gör bak o çocuğa neler yapacağız’ dedi. N.Y.’nin Siena’ya şiddetli davrandığına dair kamera kayıtları var.” dedi.

“KIZIMIZA DEZENFEKTAN İÇİRMEYE ÇALIŞTI”

Tülin Şahin aynı dilekçede, “Geçen sene kızımın doğum günü olan 4 Kasım’da Siena’yı bayıltacak derecede sıktı. Geçtiğimiz haziran ayında ise kızımıza dezenfektan içirmeye çalıştı. Mutfak dolaplarının çocuk kilitlerini özellikle açıp Siena’nın bıçaklarla oynamasını sağladı. Hamileliğimin 4’üncü ayından itibaren benden para istemeye başladı. Avukatıyla usulsüz bir şekilde banka hesaplarıma girip baktı. Eski evliliğinden olan ve Londra’da yaşayan 15 ile 16 yaşlarındaki oğullarına ‘Siena maddi açıdan hepimize bakacak. Merak etmeyin’ dediğini öğrendim.” ifadelerine de yer verdi.

Tülin Şahin, geçen ay mahkemeye şiddet görüntülerini de sununca uzaklaştırma kararı çıktı.

MAHKEME KARARI: EVİNE YAKLAŞMAYACAK, RAHATSIZ ETMEYECEK

Mahkeme, 6284 sayılı kanuna dayanarak korunmaya ihtiyacı olan çocuğa şiddet uygulanma tehlikesinin varlığı sebebiyle Portekizli eski kocanın 3 ay boyunca kızıyla ilişkisinin sınırlandırılmasına ve Şahin’e de yaklaşmamasına karar verdi.

Karar kapsamında, Noronha kızını göremeyecek ve Şahin’e yönelik şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunamayacak, evine yaklaşmayacak, iletişim araçları ile onu rahatsız edemeyecek.

Ünlü model, bu sürenin uzatılması talebinde de bulundu.

6 AYA KADAR TAZYİK HAPSİ İSTEDİ

Aradan geçen kısa sürenin ardından eski eşine ve minik kızına şiddet uyguladığı ifade edilen Portekizli eski koca, kızının gösterilmediğini belirterek Tülin Şahin hakkında Beykoz İcra Mahkemesi'ne dilekçe sundu ve dava açtı.

Noronha'nın avukatı aracılığıyla sunduğu dilekçede Şahin'in çocuğunu göstermemekle tehdit ettiği ve çocuğunu göstermediği belirtildi.

Beykoz 1. Aile Mahkemesi'ndeki davada çocuğun, babanın talep ettiği bir tarihte her ay 4 gün 4 saat görmesine dair karar çıktığı hatırlatılan dilekçede, Şahin'in velayet haklarını kötüye kullanmakta olduğu ve çocuğunu babası ile görüştürmediği anlatıldı.

Dilekçede Şahin'in mahkeme tarafından verilen kararlara uymadığı belirtilen dilekçede, basına gerçeğe aykırı bilgiler sızdırdığı ve babasının çocuğunu kaçıracağı ile Türkiye'ye hakaret ettiğine dair sözler söylediği öne sürüldü.

Dilekçede, Şahin'in mahkeme kararını ihlal ederek, velayet hakkını kötü kullandığı iddiasıyla İcra İflas Kanunu'nun çocuk teslimi emrine muhalefet maddesi gereğince 6 aya kadar 'tazyik' hapsiyle cezalandırılması istendi.

Tülin Şahin’in 6 aya kadar zorlama hapsi talep edildi

Tülin Şahin’in 6 aya kadar zorlama hapsi talep edildi

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)