Prens William'a taht yolu kapalı
ensonhaber.com

İngiltere, Kraliyet Ailesi'nde yaşanabilecek olası dönüşümü konuşuyor.

Kraliçe 2'nci Elizabeth'in eşi Edinburgh Dükü Prens Philip'in hayatını kaybetmesinin ardından yeni Kral ve Kraliçe'nin kim olacağı tartışılıyor.

Daha önce Kraliyet yazarı Anna Pasternak, Kraliçe Elizabeth'in saltanatı sona erdiğinde Galler Prensi Charles'ın, veliaht olduğu halde İngiltere Kralı olarak tahta çıkamayabileceğini söylemişti.

"WILLIAM İÇİN VAZGEÇMEZLER"

İngiltere'de yapılan son ankette, halkın büyük bir bölümünün Prens Charles'ın oğlu Prens William'ı bir sonraki Kral olarak görmek istediği sonucu ortaya çıktı.

Ancak, İngiliz basınına göre, Kraliçe Elizabeth ve Prens Charles, Prens William'ın lehine tahttan feragat etmeyecek.

Prens William'a taht yolu kapalı

"YASALARA UYGUN DEĞİL"

Kraliyet yorumcusu Antonio Caprarica'nın görüşlerini aktaran Dail Express, Prens William'ın lehine tahttan çekilme durumunun yasalarca engellendiğini yazdı.

İngiltere Kralı 8'inci Edward, Wallis Simpson ile evlenmek için tahttan 1936 yılında çekilmiş, bu kararın ardından Kraliçe 2. Elizabeth’in babası ve sonra da kendisine tahtın yolu açılmıştı.

Caprarica, bu gelişmeyle ilgili "utanç" ifadesini kullanarak, Kraliçe veya Galler Prensi oğlunun tahttan vazgeçmesinin pek olası olmadığını kaydetti.

Prens William'a taht yolu kapalı

"KRALİÇE, WILLIAM'IN LEHİNE ÇEKİLEMEZ"

Yorumcu, "Şu anda İngilizlerin yüzde 80'i Elizabeth monarşisini destekliyor. Elizabeth, imparatorluğun hafızasını temsil ediyor. Kraliçe, William'ın lehine çekilemez. Taç onun mevcudiyetinde değil. Yasa, verasetin Kraliçe'nin ilk çocuğuna ait olduğunu açıkça belirtiyor." dedi.

"UTANÇ VERİCİ OLUR"

Tahttan çekilmenin Windsor için bir "utanç" olduğu düşüncesinin varlığına işaret eden Caprarica, "8'inci Edward'dan sonra herhangi bir tahttan çekilme utanç verici olur. Elizabeth ve Charles'ın vazgeçeceğini sanmıyorum. Sanırım Charles, geçiş dönemi kralı olacak." ifadesini kullandı.

Prens William'a taht yolu kapalı
Wallis Simpson ve Kral 8'inci Edward