Haluk Levent, Rus Aleksandrov Kızılordu Korosu ile konser verdi
ensonhaber.com

Türkiye'de kripto para piyasasının en güvenilir şirketlerinden biri olan Bitexen'in sponsorluğunda cumhuriyet marşları konserleri düzenlenmeye başladı.  Bu kapsamda ünlü şarkıcı Haluk Levent, Rus Kızılordu Korosu ile ilk konserini verdi.

Sakarya, Harbiye, İzmir Marşı, Çanakkale Türküsü marşlarının da söylendiği Vadi İstanbul'daki konserde dinleyenleri coşturan Levent, büyük beğeni aldı.

Rus Aleksandrov Kızılordu Korosu ile konser veren ilk Türk sanatçı olan Levent, İzmir Marşı'nı söylediği sırada, konsere gelenlerin de ünlü şarkıcıya büyük bir coşkuyla eşlik ettiği görüldü.

"HAYALDİ GERÇEK OLDU"

Konser öncesinde konuşan Haluk Levent, "Rusya'yla tarihsel bir bağımız var." diyerek "Bu benim çocukluk hayallerimden bir tanesiydi. Rus Kızılordu, o zamanlarda sadece televizyonda birkaç kere ve kasetlerden ulaşabildiğimiz bir şeydi. O zamanlarda 'onlarla sahneye çıksam, şarkılar söylesem' diye kurduğum bir hayaldi. Müzisyen olduktan sonra da yakınen takip ettiğim, ilgiyle izlediğim korolardan bir tanesi. Hatta başlarına çok kötü bir facia geldikten sonra da gerçekten için için ağlamışımdır." dedi.

"BİZ KARDEŞİZ"

Kurtuluş Savaşı zamanında Rusya bize çok dostluk, kardeşlik yaptı. Onlar Atatürk'ün askerlerine kendi askeri gibi şarkı söylediler ne kadar onurlu. Yani 'biz kardeşiz' demek istiyorlar. Ben Türk-Rus ilişkilerinin çok üst düzeye çıkmasını isteyenlerden biriyim. Umarım konjonktür de öyle ilerler. Biz 'Yurtta barış dünyada barış' diyorsak, karşılıklı anlayış içinde olmalıyız. Bu Kızılordu konseri bir kardeşlik durumu." ifadelerini kullandı.

Haluk Levent, Rus Aleksandrov Kızılordu Korosu ile konser verdi ViDEO

Haluk Levent, Rus Aleksandrov Kızılordu Korosu ile konser verdi

Haluk Levent, Rus Aleksandrov Kızılordu Korosu ile konser verdi

Haluk Levent, Rus Aleksandrov Kızılordu Korosu ile konser verdi