Liselere yerleştirmeler tümüyle değişecek
ensonhaber.com

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki adrese dayalı yerleştirmelerde geçen yıl yaşanan sorunların bu yıl büyük ölçüde azalacağını vurguladı.

YERLEŞMEYE ESAS KRİTER TABLOSU

Selçuk, "Okulların daha dengeli dağıtımıyla ilgili önlemler almak ve bu arada çocukların daha ilk tercihinde çok büyük bir ölçüde yerleşmeleri için yerleşmeye esas kriter tablosunu tümüyle değiştirmek gibi önlemler var." dedi.

Liselere yerleştirmeler tümüyle değişecek

"YERLEŞTİRMEYE ESAS KURALLARI BELİRLEYECEĞİZ"

Selçuk, "Yerleştirmede karşılaşılan sorunları çözebilmek için elimizde çok güçlü argümanlar var. Önümüzdeki yıl yerleştirmeye esas olacak kuralları, kaideleri biz belirleyeceğimiz için bu sorunların çok büyük ölçüde azalacağına eminim. Çünkü simülasyonlar yapıyoruz." diye konuştu.

Liselere yerleştirmeler tümüyle değişecek

OKUL PROFİLİ MARTTA DUYURULACAK

Bakan Selçuk, okulları 25 parametrede belirleyen okul profili çalışmasını büyük ihtimalle mart ayında kamuoyuna duyuracaklarını bildirdi.

Liselere yerleştirmeler tümüyle değişecek

OKULLAR ARASINDAKİ FARK AZALACAK

Bu modelle okullar arasındaki farkın azalmasını beklediklerini ifade eden Selçuk, bu şekilde velilerin okullar için "Aslında birbirine yakın imkanları var." demelerini istediklerini söyledi.