TÜYAP Kitap Fuarı sona erdi
AA & Ensonhaber

Büyükçekmece'deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen, hafta içi İstanbul ve çevre illerden gelen okul ziyaretleriyle yoğunluğun yaşandığı fuarın son gününde de ziyaretçiler, fuar koridorlarında zaman zaman kalabalık nedeniyle yürümekte güçlük çekti.

YAZAR VE OKUR BULUŞMASI

Fuarda yurt içi ve yurt dışından 800'ün üzerinde yayınevi ile sivil toplum kuruluşu ağırlanırken; gerçekleştirilen panel, söyleşi, imza günü, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan etkinliklerde yüzlerce yazar okurlarıyla bir araya geldi.

TÜYAP Kitap Fuarı sona erdi

GİRİŞİN ÜCRETLİ OLMASINA TEPKİ

Geçen sene fuara giriş ücreti 5 liraydı. Fuar komitesinin aldığı karar doğrultusunda bu yıl fuara giriş ücretine zam yapıldı ve 10 lira oldu. Otopark ücreti ise 20 lira olarak belirlendi.

Hem yayınevleri hem de okurlar, fuara girişin ücretsiz olması için çağrıda bulundu. Yayınevleri girişin ücretli olmasının, gelen ziyaretçi sayısında düşüşe neden olduğunu belirtti.

TÜYAP Kitap Fuarı sona erdi

KORKU VE BİLİM KURGU KİTAPLARINA YOĞUN İLGİ

Kitapseverler tarih, inceleme, edebiyat kitaplarının yanı sıra korku, polisiye ve bilim kurgu kitaplarına büyük ilgi gösterdi.

"TÜYAP KİTAP FUARI KAN KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR"

Timaş Yayınları Genel Sorumlusu Osman Okçu, Tüyap Kitap Fuarı'na geçen senelere nazaran kitapseverlerin fazla ilgi göstermediğini söyledi. Okçu, bunun en büyük sebebini ise girişlerin ücretli olmasını ve insanların internetten kitap alışverişine bağlıyor.

Okçu, "Tüyap Kitap Fuarı malesef kan kaybetmeye devam ediyor. Geçen sene başlayan ziyaretçi sayısındaki düşüş bu sene de kendini gösterdi. Hafta içi okullardan taşımalı öğrenci gelmese neredeyse fuar boş olacak. Sadece haftasonları okurlar geliyor.. Kitaplara karşı okurun ilgisinde bir artış var ancak bunu fuarda göremiyoruz. Çünkü yoğun bir trafik ile fuara gelebiliyorlar. Girişte öğretmen değilseniz 10 TL ödemek zorundasınız. Bunu da ne akılla bu sene yapmış Tüyap anlamadım. Ve daha önemlisi e ticaret ile okurlar kitap almayı tercih ediyor. Hem daha ucuz, hem de kapısına kadar geliyor. Fuarda bir çok okurumuz kitap almak yerine bakmayı tercih etti. Satın almayı internet üzerinden yapıyorlar. Haliyle yayıncılar geçen senenin cirosunu ancak yakalayabildi. Bir kısmı bu ciroyu da yapamadı. Tüyap ise tüm itirazlarımıza rağmen stand kira gelirlerine zam yaptı. Kitap severler büyük fedakarlıkla trafiği aştılar, fiyata takılmadılar kitaplara ilgilerini eksik etmedi. Ama Tüyap varlığını borçlu olduğu yayıncılara karşı bu tavrını sürdürmeye devam ederse biz de şapkamızı önümüze koyup düşüneceğiz" dedi.

TÜYAP Kitap Fuarı sona erdi

Osman Okçu

"KİTAPLARIMIZA İLGİ YOĞUNDU"

Osman Okçu, kitaplarına ilginin yoğun olduğunu belirterek, okuyucularına teşekkür etti. Okçu, İçimdeki Müzik , Karışık, Bırak ve Rahatla, Antikacı, Kiraz Ağacı ile Aramızdaki Mesafe, Kayı 11, Nar Ağacı kitaplarına talebin fazla olduğunu da sözlerine ekledi.

TÜYAP Kitap Fuarı sona erdi

TÜYAP Kitap Fuarı sona erdi

TÜYAP Kitap Fuarı sona erdi

TÜYAP Kitap Fuarı sona erdi

TÜYAP Kitap Fuarı sona erdi

TÜYAP Kitap Fuarı sona erdi

TÜYAP Kitap Fuarı sona erdi