Geleceğin kitap kurtları için bebek kütüphaneleri

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünün yerel yönetimlerle iş birliğine giderek hayata geçirdiği çalışma kapsamında 0-36 aylık bebekler, kendilerine özel olarak hazırlanmış salonlarda kitaplarla tanışıyor.

Montessori oyuncakların, bez, dokun hisset, 3 boyutlu ve hareketli kitapların yer aldığı kütüphanelerde, minikler iyi bir okur olma yolunda ilk adımı atıyor.

Bahçesinde çocuk parklarının bulunduğu, kitabın yanı sıra zeka oyunlarının yer aldığı kütüphaneler, mahallelerindeki çocukların hemen hemen her gün gitmek istediği çekim noktaları haline geliyor.

Çeşitli etkinliklerin yapıldığı, çocuk gelişimi eğitimi alan öğretmenlerin bebeklerle birebir ilgilendiği kütüphanelerde, öğretmenler toplu kitap okuma etkinlikleri de düzenliyor.

Bebek kütüphaneleri

Randevu sistemiyle çalışan kütüphanelerde, etkinlikler için telefonla ya da ilgili internet sayfaları üzerinden randevu alınabiliyor.

Bebek kütüphaneleri, ilk tanışılan kitaptan itibaren okunulan ve ödünç alınan tüm kitapların kayıt altına alınmasını ve ileride bir arşiv oluşturulmasını sağlıyor.

Kütüphanelerde, hijyenin sağlanabilmesi için kitapları 1 dakikada mikroplarından arındıran sterilizasyon makineleri de bulunuyor.

Geleceğin kitap kurtları için bebek kütüphaneleri

Yaygınlaşmaya başlandı

AA'da yer alan habere göre; bebeklerini getiren ebeveynlerin de unutulmadığı kütüphanelerde, yetişkinler kendilerine yönelik kitaplıktan yararlanabiliyor.

İlki Karabük'te hayata geçirilen bebek kütüphanesi, kısa sürede Ankara'nın Altındağ, Sincan, Mamak, Akyurt ilçeleri, Balıkesir'in Dursunbey ilçesi, Kütahya'nın Simav ilçesi, Tokat, Bitlis, Erzincan'da da açıldı.