Adıyaman'ın tarihi yerlerini duvarlara resmeden öğretmen
AA

Yaşadığı şehrin güzelleşmesine katkı sağlamak ve kente gelen turistlerin dikkatini çekmek isteyen resim öğretmeni Ziyaettin Dokumacı, çalışma başlatmaya karar verdi. Dokumacı, bu kapsamda, uygun yerlerdeki köprü ayağı, trafo duvarı gibi yerleri resimleriyle süslemek için Adıyaman Belediyesi yetkilileriyle irtibata geçti.

KALENİN ÇEVRESİNDEKİ MERDİVENLERLE BAŞLADI

Projeyi beğenerek katkı verme kararı alan belediye yetkilileri, Dokumacı'ya gerekli malzemeleri temin edip, yanına da yardımcı olması amacıyla bir personel tahsis etti. Hiç vakit kaybetmeden çalışmalara başlayan Dokumacı, Adıyaman Kalesi'nin çevresindeki merdivenleri renklendirdi.

Adıyaman'ın tarihi yerlerini duvarlara resmeden öğretmen

NEMRUT DAĞI İLE CENDERE KÖPRÜSÜ'NÜ RESMETTİ

Çeşitli resimlerle duvarları süsleyen Dokumacı, UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Nemrut Dağı ile yaklaşık 1800 yıllık geçmişe sahip olan Cendere Köprüsü gibi kentin en önemli tarihi ve turistik zenginliklerini de uygun bulduğu yerlere resmetti.

"YAŞADIĞIM KENTİ TANITMAK İSTEDİM"

Çalışmalarını sürdüren Dokumacı, yaşadığı şehri tanıtmak için elinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğunu söyledi. Kentin çok sayıda tarihi zenginliği bulunduğunu anlatan Dokumacı, "Bu değerlerin kent içinde de görünür olmasını istedim. Boş zamanlarımı değerlendirerek boş duvarlara resimler yapıyorum. Memleketime bir nebze de olsa katkı sağlamak adına böyle bir çalışma yapıyorum." dedi.

Adıyaman'ın tarihi yerlerini duvarlara resmeden öğretmen

"KENTİ GÜZELLEŞTİRİYOR VE TANITIYORUZ"

Adıyaman Belediyesinin de çalışmasına katkı vermesinin kendisini çok mutlu ettiğini aktaran Dokumacı, "Bana hem malzeme hem de yardımcı olması için bir personel verdiler. Çok duyarlı davrandılar. Çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Dokumacı, resim yaptığı bölgeden geçenlerin dikkati çekmeyi başardığını dile getirerek "Bir yandan kenti güzelleştirirken bir yandan da kültür varlıklarını tanıtmış oluyoruz." ifadesini kullandı.

Adıyaman'ın tarihi yerlerini duvarlara resmeden öğretmen

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)