Muhammed Gümüşkaya, Westerlo'da

Marcel Tisserand'ın Suudi Arabistan ekiplerinden El Ittifak'a transfer olmasının ardından Fenerbahçe , takımın genç oyuncularından Muhammed Gümüşkaya ile de yollarını ayırdı. Sarı-lacivertliler, Muhammed Gümüşkaya'nın Belçika ekibi Westerlo'ya transfer olduğunu açıkladı.

Muhammed'in Westerlo'ya maliyeti belli oldu

Geçen sezonun 2.yarısını Süper Lig ekiplerinden Giresunspor'da geçiren 21 yaşındaki Muhammed Gümüşkaya'nın Westerlo'ya transfer detayları belli oldu.

Belçika kulübünün Muhammed Gümüşkaya transferi için Fenerbahçe'ye 500 bin euro bonservis bedeli ödeyeceği belirtildi. Muhammed başka bir kulübe transfer olması durumunda sarı-lacivertlilerin bu transferden %40 pay alacağı aktarıldı.

Aynı zamanda genç futbolcu, iyi bir performans sergilemesi halinde Fenerbahçe'nin öncelikli satın alma hakkı bulunuyor.

Muhammed Gümüşkaya, Westerlo'da

Fenerbahçe resmen duyurdu

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:

"Profesyonel Futbol Takımımızın genç oyuncusu Muhammed Gümüşkaya’nın, Belçika ekibi Westerlo'ya transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır.

Henüz 11 yaşında kalbindeki Sarı-Lacivert sevgiyle Kulübümüze ilk adımını atan; 10 yıl boyunca karakteri, çalışkanlığı ve başarısıyla Akademimizin gururu olan, kariyerinde yeni bir sayfa açmak için bugün itibarıyla yuvadan uçan Muhammed Gümüşkaya’ya sonsuz başarılar diliyoruz.

Fenerbahçemizin kıymetli ismi Muhammed; bu camia her daim seninle gururlanacak ve yolun bu renklerle yeniden kesişecek…" ifadelerinde bulunuldu.

Muhammed Gümüşkaya, Westerlo'da

Pereira döneminde parlamıştı

Geçtiğimiz sezon Vitor Pereira döneminde yıldızı parlayan Muhammed Gümüşkaya, ligin 2. yarısını Giresunspor'da kiralık olarak geçirmişti.

Süper Lig'de 26 maça çıkan 21 yaşındaki futbolcu 2 gol 2 asistlik performansa imza attı.