Fenerbahçe'de Kruse krizi
ensonhaber.com

İsmail Yüksek'i kadrosuna katan Barış Sungur ve Mert Hakan Yandaş'la da prensip anlaşmasına varan Fenerbahçe'de transfer çalışmaları sürüyor.

Gelecek sezon sportif direktör olması beklenen Emre Belözoğlu görüşmeleri sürdürürken, yönetim ise transfer yolunun açılması için çalışmalar yapıyor.

HEM UEFA HEM DE TFF KRİTERİ VAR

Sarı-lacivertlilerin, transfer yapabilmesi için önünde iki kriter bulunuyor.

Bunların ilki UEFA ile yapılan anlaşma gereği "Satmadan alamazsın" kriteri. Bu nedenle bonservisli oyuncu alabilmek için bonservis geliri elde edilmesi zorunluluğu var. İkinci kriter ise TFF'nin belirlediği maaş limiti...

Fenerbahçe, ocak transfer döneminde Sadık'ın maaşında yaptığı fedakârlıkla limit aşımını yüzde 30'un altında tutmuştu. Yeni sezon öncesi Isla, Hasan, M.Ekici, Tolga ve Falette (kiralık) gibi isimlerin sözleşmeleri bitiyor. Bu isimlerin gidişi, 4-5 milyon euro civarında rahatlama sağlayacak.

Fenerbahçe'de Kruse krizi

KİRALIKLAR DÖNÜYOR

Kiralık oyuncular Zanka ve Frey'in dönüşü Fenerbahçe için sıkıntı. Bu oyuncuların yanı sıra takımda yüksek maaşı bulunan ve fazla süre alamayan oyuncuların elden çıkarılması gündemde. Böylelikle Fenerbahçe, atıl duran bir maaş yükünü sırtında taşımamış olacak.

KRUSE'NİN İMZA ATMASI LAZIM

Fenerbahçe, ihtilaflı olarak yollarını ayırdığı Max Kruse'nin 2.8 milyon euroluk maaşını limitten düşemiyor.

Kruse'nin maaşının bilançodan düşürülebilmesi için oyuncuyla anlaşma yapılması ve anlaşma kağıdının TFF'ye iletilmesi gerekiyor.

Fenerbahçe'de Kruse krizi

Vedat Muriç veya başka birinin satışı, UEFA nezdinden bonservis geliri olarak kaydedilebilecek. Ancak bonservis geliri, TFF harcama limitine üçte bir oranında yazılabilecek.

Fenerbahçe, transfer dönemi devam ederken harcama limitinde boşluk olmasa dahi transfer açıklayabilecek. Ancak oyuncuya lisans çıkartamayacağı için idman yaptıramayacak. Simon Falette transferinde olduğu gibi, Fenerbahçe limitte boşluk yarattığı anda oyuncu resmi olarak kulübün oyuncusu olacak.