Emirhan İlkhan'a Torino kancası

Rıdvan Yılmaz'ın ardından Beşiktaş'ta bir oyuncunun daha takımdan ayrılması gündemde. Genç oyuncu Emirhan İlkhan'a İtalya'dan talip çıktı.

4.5 milyon euro serbest kalma maddesi bulunan orta saha oyuncusunun sözleşmesinde bir de sonraki satıştan yüzde 20 pay maddesi de yer alıyor.

Eğer Torino, Emirhan'ı satın alırsa Beşiktaş'a sonraki satıştan elde ettiği kazancın yüzde 20'sini ödeyecek. İki kulüp arasında görüşmeler sürüyor. Genç oyuncu ikna edilirse transfer birkaç gün içinde netlik kazanacak.

Emirhan İlkhan'a Torino kancası

"Karar başkanımızın"

Geçen sezon Beşiktaş'ta forma şansı bulan Emirhan performansıyla dikkatleri üzerine çekmişti. 11 maçta forma giyen genç oyuncu 1 gol atma başarısı gösterdi.

Beşiktaş camiası, 18 yaşındaki yıldızın geleceğini merak ederken Emirhan, Fanatik'e konuştu. Beşiktaş sayesinde bu günlere geldiğini aktaran başarılı orta saha, "Beşiktaş sayesinde burdayım. Başkanım ne derse o olur. Bunun aksine benim bir karar almam söz konusu değil." dedi.

Emirhan İlkhan'a Torino kancası

Taraftar tepkili

Menajerinin genç oyuncunun Torino'ya gitmesi için büyük bir çaba sarf ettiği gelen haberler arasında yer alırken, siyah-beyazlı taraftarlar ise böyle yetenekli bir oyuncu için 4.5 milyon euro serbest kalma bedeli konmasına tepki gösterdi.

Bilindiği üzere 18 yaşındaki futbolcuyla geçtiğimiz ay sözleşme yenilenmişti. (17 Haziran 2022)

Bazı futbolseverler bu acemilikten dolayı yönetimi istifaya davet ederken, yapılan paylaşımlarda Rıdvan Yılmaz'ın da ucuza gittiğinin altı çizildi.

Emirhan İlkhan'a Torino kancası

Beşiktaş'tan transfer açıklaması

Beşiktaş Kulübü'nden konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi.

Siyah-beyazlılar, “Futbolcumuz Emirhan İlkhan ile ilgili transfer teklifi gelmiştir. Yönetim Kurulumuzun futbolcunun takımda kalması yönünde isteği ve tutumu vardır. Futbolcumuzla Kulübümüzde kalması yönünde ısrarlı görüşmelerimiz devam etmektedir.” ifadelerine yer verdi.