Cenk Özkacar, Valencia'ya transfer oldu

Valencia'dan yapılan yazılı açıklamada, Cenk Özkacar'ın 30 Haziran 2023'e kadar satın alma opsiyonuyla kiralık olarak takıma dahil olması için Olimpik Lyon ile anlaşma sağlandığını duyurdu.

"Valencia'ya Gattuso için geldim"

Valencia kentine dün akşam gelen ve bugün imzayı atan 21 yaşındaki defans oyuncusu Cenk, İspanyol basınına yaptığı kısa açıklamada, "Valencia'ya Gattuso için geldim. Onun teknik direktörlüğünde çalışmak için çok heyecanlıyım. Onunla konuştum ve şimdi başlamak için sabırsızlanıyorum." ifadelerini kullandı.

Valencia'ya 1 sezonluk kiralık olarak geldiğini ancak daha uzun süre kalmak istediğini aktaran Cenk, "Bu kulüp için her şeyimi vereceğime herkes emin olsun. Her antrenmanda ve her maçta neler yapabileceğimi göstereceğim." şeklinde konuştu.

"Türk'üm sahada agresif oynarım"

Defansta çok agresif bir oyun stiliyle oynadığını, fiziki olarak güçlü ve topla oynamayı seven bir futbolcu olduğunu kaydeden 21 yaşındaki milli futbolcu, "Türk'üm, yani sahada agresif oynarım." ifadesini kullandı.

Cenk Özkacar, Valencia'ya transfer oldu

Cenk, son olarak geçen sezon Belçika'nın Oud-Heverlee Leuven takımında forma giymişti.

İspanya basını, Valencia'nın, Cenk'in bonservisini satın alma hakkını kullanması halinde Lyon'a 5 milyon euro vereceğini iddia etti.

Mehmet Topal'dan sonra Valencia'ya 2. Türk

Cenk, 2010-2012 yılları arasında Valencia'da forma giyen Mehmet Topal'dan sonra bu kulüpte forma giyen ikinci Türk oyuncu olacak.

La Liga'da bu sezon Getafe'de Enes Ünal ve Valencia'da Cenk Özkacar olmak üzere iki Türk futbolcu forma terletecek.

Cenk Özkacar, Valencia'ya transfer oldu