Alexander Sörloth: Türkiye'yi özledim

Süper Lig'de sezonun sona ermesiyle birlikte kulüpler transfer çalışmaları için harekete geçti. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un transfer listesinde ilk sıralarda bulunan Alexander Sörloth, suskunluğunu bozdu.

Tecrübeli santrafor, Türkiye'ye geri döneceğine yönelik iddialara cevap verdi. RB Leipzig'de beklentilerin altında kalan Norveçli futbolcu, sezonu Real Sociedad'da geçirdi. Tecrübeli futbolcu, İspanyol ekibinde 44 müsabakada süre aldı.

Alexander Sörloth, bu süreçte rakip fileleri 8 kez havalandırdı. 26 yaşındaki oyuncu, takım arkadaşlarına 1 asist yapma başarısı gösterdi.

Alexander Sörloth: Türkiye'yi özledim

"Türkiye fantastik bir futbol ülkesi"

Norveç basınından TV 2'ye konuşan Alexander Sörloth, Türkiye iddialarına cevap verdi. Norveçli golcü, "Türkiye, fantastik bir futbol ülkesi. Orada güzel anılarım var. Maç günleri gerçekten büyülüydü. Bu, hala özlediğim bir şey. Geri dönmek ister miyim? Ben buna bir cevap verince ortalık karışıyor." diye konuştu.

Alexander Sörloth: Türkiye'yi özledim

"Kalıcı bir transfer istiyorum"

Tecrübeli futbolcu, transfer olacağı takımda kalıcı olmak istediğini belirtti ve "Benim için en önemli şey, kendimi istendiğimi hissettiğim ve takımda önemli bir rol alacağıma dair iyi sinyaller aldığım bir yerde olmak. Kiralık bir transfer değil de kalıcı bir transfer istiyorum. Benim için en uygunu bu." açıklamasını yaptı.

Alexander Sörloth: Türkiye'yi özledim

"Çabuk atlatmak istiyorum"

Transferi konusundaki belirsizliğin devam etmesine değinen Alexander Sörloth, "Hangi takıma transfer olacağımdan çok ne zaman transfer olacağım önemli. Sezon başını kampını geçireceğim bir takımda oynamak istiyorum. Geç katılınca takım arkadaşlarımı tanımam uzun sürüyor. Adaptasyon sürecini çabuk atlatmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Alexander Sörloth, son olarak "Umarım sezon başlamadan bir takıma transfer olurum. Benim ve menajerim için en büyük hedef bu." dedi.

20 milyon euroya gitti

Alexander Sörloth, futbola ülkesi Norveç'te başladı. 26 yaşındaki santrafor Rosenborg, Bodo Glimt, Groningen, Midtjylland, Crystal Palace, Gent, Trabzonspor, RB Leipzig ve Real Sociedad formaları giydi.

RB Leipzig, Norveçli oyuncunun bonservisine 20 milyon euro ödedi.

Alexander Sörloth'un RB Leipzig ile olan sözleşmesi 2025'te bitecek. Tecrübeli futbolcunun güncel piyasa değeri 12 milyon euro olarak gösteriliyor.