Djokovic koronavirüse yakalandı
ensonhaber.com

Çin'in Vuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı saran koronavirüs salgını, etkisini sürdürmeye devam ediyor...

Spor camiasında da birçok isimde görülen virüs, son olarak tenisin önemli ismi Novak Djokovic'te de çıktı.

TEST SONUCU POZİTİF

33 yaşındaki dünyaca ünlü tenisçi Novak Djokovic'in koronavirüs testinin pozitif sonuç verdiği belirtildi.

Djokovic koronavirüse yakalandı

ÖNCE TURNUVA, SONRA PARTİ DÜZENLEMİŞTİ

Öte yandan Sırp tenisçi, pandemi sürecinde sosyal izolasyon dönemi henüz devam ederken, kendi ismini taşıyan vakıf ile Adria Tur adında bir tenis turnuvası düzenlemiş ve eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

Djokovic'in, turnuvanın ardından düzenlediği parti ise şaşkınlıkla karşılanmış ve  pandemi döneminde yapılmaması gereken her şeyin, turnuva sürecinde yapıldığını gözler önüne sermişti.

Djokovic koronavirüse yakalandı - İZLE

''TURNUVAYI İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN DÜZENLEDİK''

Koronavirüs testinin pozitif çıkmasıyla birlikte, ihmalkarlıkları nedeniyle eleştirilen Djokovic, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sırp tenisçi, şu ifadeleri kullandı:

''Belgrad'a gelir gelmez test yaptırdık. Benim ve eşim Jelena'nın sonucu pozitif, çocuklarınki ise negatif.  Geçtiğimiz ayda yaptığımız her şeyi kalpten ve samimi bir niyetle yaptık. Turnuvamız bölgemiz için birleştirici, dayanışma ve sevgi mesajları veren bir anlam taşıyordu. Turnuva Güney Doğu Avrupa'da yerleşik olan ya da buralı olan tenis oyuncularının, COVID-19 nedeniyle turların durduğu bu dönemde rekabetçi tenise erişebilmelerini sağlamak üzerine dizayn edildi.

Bu fikir tamamen toplanan gelirin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı bir yardımseverlik üzerine kuruldu ve herkesin bunu güçlü bir şekilde sahiplenip yanıt vermesi kalbimi ısıttı. Biz turnuvayı virüsün etkisinin zayıfladığı ve koşulların turu düzenlemek için uygun olduğuna inandığımız zamanda düzenledik.  Ne yazık ki virüs hala mevcut ve bu bizim hala başa çıkmayı ve birlikte yaşamayı öğrenmekte olduğumuz yeni bir gerçeklik. Umarım her şeyin zamanla rahatlar ve böylece hepimiz hayatlarımıza olduğu gibi devam edebiliriz.

Her bir enfeksiyon vakası için çok üzgünüm. Umarım bu durum kimsenin sağlık durumunu kötü bir şekilde etkilemez ve herkes iyi olur. Önümüzdeki 14 gün boyunca izolasyonda kalacağım ve 5 gün içinde testi yenileyeceğim."

Djokovic koronavirüse yakalandı