UEFA, Rusya'nın EURO 2024'ten men edildiğini duyurdu

Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasının ardından ülkeye karşı uygulanan yaptırımlar devam ediyor. Daha önce futbol, basketbol, voleybol gibi sporun birçok branşında uluslararası düzeyde sahne alamayan Rusya, EURO 2024'te de olmayacak.

UEFA Rusya'yı turnuvadan men etti

UEFA, Rusya'nın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan men edildiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, "Rus takımlarının, UEFA İcra Komitesi'nin 28 Şubat 2022 tarihli ve Spor Tahkim Mahkemesi tarafından 15 Temmuz 2022'de onaylanan kararının ardından UEFA organizasyonlarına katılımı askıya alınmıştır. Bu sebeple Rusya Milli Takımı, EURO 2024 elemelerinde yer alamayacaktır" denildi.

UEFA, Rusya'nın EURO 2024'ten men edildiğini duyurdu

Elemelerde 53 takım mücadele edecek

EURO 2024 elemelerine 53 takım katılacak. Ev sahibi Almanya haricinde, 10 grupta birinciler ve ikinciler direkt turnuvaya katılırken diğer 3 takımı play-offlar belirleyecek.

UEFA, Rusya'nın EURO 2024'ten men edildiğini duyurdu

Rusya Asya Futbol Konfederasyonu'na katılıyor

Daha önceki iddialara göre Rusya bağlı bulunduğu federasyonu değiştirmeyi planlıyor. Sky kanalının haberine göre Rusya Futbol Federasyonu, bağlı bulunduğu Avrupa futbolunun birliği olan UEFA’dan ayrılarak, Asya Futbol Konfederasyonu’na katılmayı göz önünde bulunduruyor.