Türkiye-İtalya maçının hakemi belli oldu
ensonhaber.com

EURO 2020'nin açılış maçında Türkiye-İtalya mücadelesinde Hollandalı hakem Danny Makkelie düdük çalacak.

UEFA Hakem Komitesi Üyesi Uilenberg’in gözbebeği olan ve gelişimini yakından izlediği hakemlerden biri olan Makkelie kısa süre önce Ronaldo ile yaşadığı sorunla haberlere konu olmuştu.

Türkiye-İtalya maçının hakemi belli oldu

PORTEKİZ ALEYHİNE BÜYÜK HATA

36 yaşındaki yıldız futbolcu, Sırbistan maçının son dakikalarındaki pozisyonda çizgiyi geçen şutunun gol olarak değerlendirilmemesine tepki göstermiş ve kaptanlık pazubandını yere fırlatarak soyunma odasının yolunu tutmuştu.

Türkiye-İtalya maçının hakemi belli oldu

Portekizli futbolcunun büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını kaydeden Portekiz Teknik Direktörü Santos maçın ardından, “Hiç kimse tepkisinin güzel olduğunu söylemeyecek ama Ronaldo’nun kaptanlığı tartışmanın bir anlamı yok. O, ulusal bir örnek. Ronaldo, kaptanlık pazubandını sonsuza kadar tutacak” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye-İtalya maçının hakemi belli oldu

MAKKELIE ÖZÜR DİLEMİŞTİ

VAR sisteminin kullanılmadığı elemelerde yapılan bu hata sonrası Hollandalı hakem Makkelie’nin Ronaldo ve Portekiz’den özür dilediği açıklanmıştı. Portekiz basınına konuşan Danny Makkelie, “FIFA kurallarına uygun olarak söyleyebileceğim tek şey; teknik direktör Fernando Santos ve Portekiz Milli Takımı’ndan özür dilemek. Hakem ekibi olarak, en iyi kararları almak için her zaman çok çalışıyoruz. Bu tip haberlerin içerisinde olmak bizi de mutlu etmiyor” demişti.

Türkiye-İtalya maçının hakemi belli oldu

ERTELENEN BAŞAKŞEHİR MAÇINI DA YÖNETTİ

Öte yandan Hollandalı hakem Danny Makkelie bu sezon Webo'ya ırkçı söylemlerden sonra 1 gün ertelenen karşılaşmayı yönetmişti.

2009-2010 yılından itibaren Hollanda Ligi'nde maç yöneten 38 yaşındaki hakem bu sezon toplam 37 maçta görev almıştı. Hollandalı hakem ayrıca Avrupa Şampiyonası elemelerinde de 5 karşılaşmada düdük çalmıştı.

Golü vermeyen hakeme kızan Ronaldo, pazubandını atıp sahayı terk etti - HABERİ

Türkiye-İtalya maçının hakemi belli oldu