Dünya Para Atletizm Grand Prix'inde milli sporculardan madalya yağmuru
AA

Paralimpik oyunlarda boy gösteren sporcularımız, uluslarası turnuvalarda yeni başarılara imza atıyor.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, İtalya'nın Venedik kentinde bulunan Jesolo bölgesinde düzenlenen organizasyonda ikinci gün müsabakaları tamamlandı.

GENÇ SPORCULARDAN 4 ALTIN, 3 GÜMÜŞ MADALYA

T53 kategorisi kadınlar 100 metre finalinde milli sporculardan Hamide Doğangün, 17.62'lik derecesiyle birinci olarak altın madalya alırken, Zeynep Acet 19.10'luk derecesiyle gümüş madalyanın sahibi oldu.

Dünya Para Atletizm Grand Prix'inde milli sporculardan madalya yağmuru

Zübeyde Süpürgeci, T54 kategorisi kadınlar 100 metre finalinde 18.15'lik derecesiyle birinci oldu ve altın madalyaya ulaştı.

Abdullah Ilgaz, T47 kategorisi erkekler 100 metre finalinde 12.18'lik derecesiyle ilk sırada yer aldı ve altın madalya elde etti.

Dünya Para Atletizm Grand Prix'inde milli sporculardan madalya yağmuru

RABİA CİRİT, TÜRKİYE REKORUNU GELİŞTİRDİ

Rabia Cirit, F41 kategorisi kadınlar gülle atma finalinde 8,14 metrelik derecesiyle gümüş madalya kazandı ve kendisine ait 7,45 metrelik Türkiye rekorunu geliştirdi.

F41 kategorisi erkekler cirit atma finalinde 18 yaşındaki milli sporculardan Ömer Faruk İlkin, 33,87 metrelik derecesiyle altın, Gürkan Uncuoğlu ise 30.01 metreyle gümüş madalyanın sahibi oldu.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na puan kazanmak için 33 ülkeden 275 atletin yarıştığı üçüncü seride müsabakalar, bugün sona erecek.

Dünya Para Atletizm Grand Prix'inde milli sporculardan madalya yağmuru

BAKAN ZÜMRÜT SELÇUK'TAN KUTLAMA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Para Atletizm Grand Prix'si kadınlar 1500 metrede birinci olan görme engelli milli sporcu Havva Elmalı'yı tebrik etti.

Dünya Para Atletizm Grand Prix'inde milli sporculardan madalya yağmuru

Bakan Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Görme engelli milli sporcumuz Havva Elmalı kızımız, Para Atletizm Grand Prix Kadınlar'da 1500 metreyi 5 dakika 11 saniyede koşarak birinci oldu. Seninle gurur duyuyoruz şampiyon." ifadelerini kullandı.

YÜZMEDE SÜMEYYE VE SEVİLAY, KÜRSÜYÜ PAYLAŞTI

Sümeyye Boyacı, kadınlar 50 metre sırtüstünde 43.83'lük derecesiyle birinci olarak altın madalya kazanırken, Sevilay Öztürk de 45.97'lik derecesiyle ikinciliği elde etti ve kürsünün ikinci basamağında yer aldı.

SÜMEYYE DÜNYA ŞAMPİYONASI DERECESİNİ GELİŞTİRDİ

Sümeyye, bu sonuçla 2019 Dünya Şampiyonası'ndaki 44.74'lük derecesini 0.91 saniye geliştirdi.

Sümeyye ve Sevilay'ın bu yarıştaki sonuçları gençler kategorisinde de değerlendirildi ve ilk iki sırayı alan milli yüzücülerin madalya sayısı 4'e çıkarıldı.

200 metre serbest stil gençler kategorisi finalinde ise Sümeyye Boyacı 03.23.51'lik derecesiyle ikinci, Sevilay Öztürk 03.30.77'lik derecesiyle üçüncü oldu.

200 metre serbest stil erkekler finalinde mücadele eden Koral Berkin Kutlu, 02.58.42'lik derecesiyle gümüş madalyanın sahibi oldu. Berkin'in derecesi gençler kategorisinde de değerlendirildi ve bu kategoride tek sporcu olan milli yüzücü altın madalya kazandı.

Milli Takım serinin ilk gününde 3 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya elde etti.

Organizasyonun İtalya etabında yarışlar bugün sona erecek.

BAKAN SELÇUK, SÜMEYYE BOYACI'YI KUTLADI

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"2021 World Para Swimming Series yarışlarında 50 metre sırt üstünde Olimpiyat ve Avrupa Şampiyonası'nda birinci olarak göğsümüzü kabartan Sümeyye Boyacı kızımızı canı gönülden kutluyorum. Harikasın Sümeyye, başarıların daim olsun."

Dünya Para Atletizm Grand Prix'inde milli sporculardan madalya yağmuru

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)