A Milli Takımımızın gruptan çıkma ihtimalleri
ensonhaber.com

Türkiye, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılma yolunda 11 Ekim Cuma günü Arnavutluk'la, 14 Ekim Pazartesi günü ise Fransa ile karşı karşıya gelecek.

Grupta 6 maç sonunda 15 puanı bulunan A Milli Takımımız, aynı puanlı Fransa'nın averajla önünde lider konumda. İddiası devam eden takımlardan İzlanda 12, Arnavutluk ise 9 puanda.

A Milli Takımımızın gruptan çıkma ihtimalleri

İLK 3 SIRA BİRBİRİYLE KARŞILAŞACAK

Milliler cuma günü Arnavutluk'u yenerse, rakibini saf dışı bırakacak. Günün diğer maçında ise İzlanda sahasında Fransa'yı konuk edecek. Türkiye'nin Arnavutluk'u, Fransa'nın ise İzlanda'yı devirmesi durumunda, 14 Ekim'de Fransızlara karşı bir nevi grup liderliği maçına çıkabiliriz.

15 puanlı Türkiye ve Fransa'dan biri, kalan tüm maçlarınını kazanması durumunda lider olarak Avrupa Şampiyonası'na gidecek.

Türkiye'nin Arnavutluk'u yenip Fransa'ya yenilmesi durumunda iç sahada oynayacağı İzlanda mücadelesi önem kazanacak. Sahamızda İzlanda'ya kaybetmezsek rakibimizi puan tablosunda altımızda tutma ihtimalimiz çok yüksek.

12 puanı bulunan İzlanda'nın gruptan çıkması için hatasız bir performans sergilemesi gerekecek. Hem Fransa hem de Türkiye ile oynayacak olan İzlanda, puan kaybı yaşaması durumunda ilk 2 şansını mucizelere bırakacak.

Grupta ilk 3 sırada yer alan Türkiye, Fransa ve İzlanda birbirleriyle karşı karşıya gelecek. Grubun kaderini bu 3 maç belirleyecek.

Grubumuzdaki son puan durumu:

A Milli Takımımızın gruptan çıkma ihtimalleri

Grubumuzdaki kalan maçlar:

11 Ekim Cuma
Türkiye-Arnavutluk
İzlanda-Fransa

14 Ekim Pazartesi
İzlanda-Andorra
Fransa-Türkiye

14 Kasım Perşembe
Türkiye
-İzlanda
Fransa-Moldova

17 Kasım Cumartesi
Moldova-İzlanda
Andorra-Türkiye
Arnavutluk-Fransa