Milli sporcularımız Tokyo'dan döndü
ensonhaber.com

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları sona erdi.

Tokyo Olimpiyatları, en çok madalya kazandığımız olimpiyat oldu.

Türk sporcular 2 altın, 2 gümüş ve 9 bronz madalya sevinci yaşadı.

MİLLİLERİMİZ YURDA DÖNDÜ

Milli sporcularımız yurda döndü.

Tokyo'dan dönen milli sporcular, İstanbul Havalimanı'nda bayraklarla karşılandı.

"HEDEFİM MADALYANIN RENGİNİ ALTINA ÇEVİRMEK"

Gümüş madalya kazanan milli boksör Busenaz Çakıroğlu, "Çok büyük bir başarı elde ettik. Kazanılmamış madalya sayısını kazandık. 2024 Paris için de çok büyük bir umut ışığı oldu bu. Kendi branşımız adına da çok büyük bir başarı elde ettik. Bizden sonra gelecek kardeşlerimiz için de yolumuzu açtık. Bence 2024 Paris için de çok büyük bir umut oldu. Benim tek hedefim artık bu madalyanın rengini altına çevirmek. Öncelikle federasyon başkanımız Eyüp Gözgeç'e, Fenerbahçe Spor Kulübü'ne  Ali Koç'a, antrenörüm Nazım Yiğit'e, aileme, Spor Bakanımıza herkese çok teşekkür ediyorum. Tokyo'da her gün beraberdik. Hep bizi desteklediler. Her zaman telefonla görüştük. Bu bizim için çok önemli. Sizlere de çok teşekkür ediyorum. Medyaya çok teşekkür ediyorum. Bizi çok fazla ön plana çıkardınız. Sizin sayenizde de çok fazla destek gördük. Çok teşekkür ederim." dedi.

Buse Naz Çakıroğlu: Hedefim bu madalyanın rengini altına çevirmek VİDEO

"ARKADAN GELEN ARKADAŞLARIMIZ BAŞARIMIZA BAŞARI KATACAK"

Bronz madalya kazanan milli güreşçi Yasemin Adar ise çok mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, "Türk kadın güreş tarihinde ilk kez bir madalyayla dönüyorum. Çok mutluyum, çok gururluyum. Bu olimpiyat benim için çok başkaydı. İlkleri yaşatan bir kadın olduğum için. Eminim ki arkadan gelen arkadaşlarımız, başarımızın üzerine başarılar katacaktır. Biz her zaman hedefimizin madalya olduğunu söylemiştik. Bu altın madalya da olabilirdi. Bu olimpiyatlar tarihe geçecek. İlklerin olimpiyatı oldu. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Yasemin Adar: Kadın olarak ilkleri başardık VİDEO

"ÇOK BAŞARILI BİR OLİMPİYAT GEÇİRDİK"

Bronz madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül de emeği geçen herkese teşekkür edereki, "Tüm Türk Milli Takımı olarak tarihi bir olimpiyatı geçirdik. 13 madalya aldık. Genel anlamda çok başarılı bir olimpiyat geçti. Güreş adına da 3 tane bronz madalya, üçü de ağır sıklette geldi. Üçümüz de aslında altın madalyaya aday sporculardık. O kadar yakındık. Ama maalesef bu sefer bronz nasip oldu. Özellikle ben kendi adıma talihisiz bir çeyrek final müsabakası geçirdim. Hayatımda ilk kez yenildiğim bir müsabakada yorulmadan çıktım. Yani o kadar afalladım maçın içerisinde. Bana da yakışmadı bu konsantrasyon bozukluğu. Yenebileceğim bir sporcuya yenildim. O da olimpiyat şampiyonu oldu. Ama şükrediyorum. İkinci olimpiyat madalyam oldu. Yine de verdiğimiz emeklerin bir nebze karşılığını almış olduk. Kolay bir süreç değil. 5 senedir buraya hazırlanıyoruz. Emeği geçen herkese ben teşekkür ediyorum." dedi.

Taha Akgül: Bronz madalya bana yakışmadı ama buna da şükür VİDEO

ALİ SOFUOĞLU: ALTIN MADALYA ALMAK İSTERDİK AMA OLMADI

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda karatede erkekler katada bronz madalyanın sahibi olan Ali Sofuoğlu, "Bugün burada bizleri böyle karşıladığınız için çok teşekkür ederim. İlk defa yarışan karate branşında 4 madalya aldık. Ben de madalya alanlardan birisi oldum. Ben çok mutluyum, takım olarak da çok mutluyuz. 4 madalya, iyi bir madalya sayısı. Altın madalya almak isterdik ama olmadı. Nasibimizde yokmuş. İnşallah bundan sonra ülkemizi daha iyi yerlerde temsil edebiliriz. Karatenin 2024 ve 2028 olimpiyatlarında da olmasıyla alakalı yeni gündemler oluşuyor. Orada da ülkemizi temsil etmek için hazır bulunuruz." diye konuştu.

Milli sporcularımız Tokyo'dan döndü

UĞUR AKTAŞ: İNSANLARIMIZI GURURLANDIRABİLDİYSEK NE MUTLU BİZE

Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda karate kumite +75 kiloda bronz madalya kazanan Uğur Aktaş, ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını söyledi. Aktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Karate branşı olarak ilk kez olimpiyatlarda yer alıyorduk. Bu da bizi heyecanlandırmıştı. Belki son olacak bilmiyorduk. O yüzden yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalıştık. Tabii ki giderken benim hedefim altın madalyaydı. Yarı finalde 2-2'lik eşitliğin sonunda ilk puanı rakibin almasından dolayı elenmiş oldum. Çok şükür ülkemize madalyalar kazandırdık. Bir nebze olsun halkımızı, insanlarımızı gururlandırabildiysek ne mutlu bize. Umuyoruz ki bu güzel başarılarla, istikrarla devam edip ülkemize bol bol madalyalar kazandırabiliriz. Destekleyen herkese teşekkür ederim."

Milli sporcularımız Tokyo'dan döndü

ERAY ŞAMDAN: HEDEFİMİZ ALTIN MADALYAYDI AMA BUNA DA ŞÜKÜR

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Türk spor tarihinin karatede ilk olimpiyat madalyasını getiren Eray Şamdan ise "Öncelikle çok mutluyum. Buradaki karşılama için herkese teşekkür ederim. Çok zorlu ve uzun bir süreçten geçtik. En iyi şekilde hazırlanmaya çalıştık. Çünkü, bu bizim kariyerimizin en önemli maçıydı. Orada da elimizden geleni göstererek madalyaya uzanabildik. Hedefimiz altın madalyaydı ama buna da şükür. Çok güzel bir sonuçla döndüğümüzü düşünüyorum. Çok mutluyum. Tüm Türk halkına, destekleyen herkese teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Milli sporcularımız Tokyo'dan döndü

MERVE ÇOBAN: HALKIMIZIN DESTEĞİNİ, DUALARINI HİSSETTİK

Türk halkının desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini söyleyen Olimpiyat 3'üncüsü Merve Çoban, "Hedefim birinci olmaktı fakat branş olarak altın madalya alamadık. Karate ailesi en başarılı branşlardan bir tanesi. Biz bunu tekrardan gösterdik. Bu yüzden çok mutlu ve gururluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hepsinden Allah razı olsun. Halkımızın desteğini, dualarını hissettik. Biz orada mücadelemizi bu şekilde verdik. Herkese çok teşekkür ederim." dedi.

Milli sporcularımız Tokyo'dan döndü

Milli sporcularımız Tokyo'dan döndü

Milli sporcularımız Tokyo'dan döndü

Milli sporcularımız Tokyo'dan döndü