Vincent Aboubakar resmen Beşiktaş'ta
ensonhaber.com

Süper Lig'in 3. haftasında Konyaspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Beşiktaş'ta transfer çalışmaları da devam ediyor.

Siyah-beyazlılar golcü takviyesi için bir süredir görüşmeler yaptığı Vincent Aboubakar ile anlaştı.

Beşiktaş'tan yapılan açıklamada Kamerunlu oyuncuyla resmi sözleşme imzalandığı belirtildi.

Öte yandan Aboubakar, Konyaspor maçı kafilesinde de yer alacak.

Vincent Aboubakar resmen Beşiktaş'ta

ABOUBAKAR: "EVİME GERİ DÖNDÜM"

"Hayatımda çok fazla tecrübe kazandığım bu büyük kulübe döndüğüm için çok mutuyum. Burası, Avrupa'daki ilk kupamı kazandığım kulüp. Kariyerimin en güzel anlarını burada geçirdim. Beşiktaş, beni duygulandıran birçok güzel anımın olduğu, Türkiye Şapiyonluğu yaşadığımız, kupalar kazandığımız kulübüm. Bu kulübü asla unutamam. Unutamam çünkü ben bu kulüp sayesinde parladım, bugünkü ben oldum. İşte buradayım. Ben, Vincent Aboubakar. Evime, Beşiktaş'a geri döndüm."

Beşiktaş, Vincent Aboubakar'ı duyurdu - İZLE

SÖZLEŞME ŞARTLARI

Başkan Ahmet Nur Çebi, dün Aboubakar ile bir araya geldi, ardından da yıldız oyuncuyla son iki sezonu opsiyonlu 3 yıllık mukavele imzalandı.

Porto'da kazandığı 3 milyon euronun yarısına Beşiktaş'ın teklifini kabul eden Kamerunlu forvet, 750 bin euro garanti ücret alacak. Diğer 750 bin euroluk diğer kısım bonuslara bağlandı. Yani oynaması ve iyi bir performans sergilemesi halinde bu parayı kazanabilecek.

Kartal, futbolcunun dizindeki sakatlığın nüksetmesi ve belli bir süre sahadan uzak kalması halinde fesih hakkına sahip.

Aboubakar'ın 1+1+1 yıllık mukavelesindeki opsiyonların devreye girmesi ise birinci ve ikinci sezonlarda 30'ar maç barajını aşmasına bağlı.

Vincent Aboubakar resmen Beşiktaş'ta

VİNCENT ABOUBAKAR'IN BEŞİKTAŞ PERFORMANSI

Beşiktaş ile 38 maçta 19 gol ve 4 asist kaydeden Vincent Aboubakar, Porto'ya döndükten sonra sakatlık problemleri yaşadı.

Kariyeri düşüşe geçen Kamerunlu golcü, iyileştikten sonra as takıma tutunamadı. Golcü oyuncunun Porto ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyor.

Vincent Aboubakar öte yandan bugüne kadar Kamerun Milli Takımı ile 63 maçta 20 gol kaydetti.

Vincent Aboubakar resmen Beşiktaş'ta