Türkiye Lüksemburg'u yenerek 3'te 3 yaptı
ensonhaber.com

A Milli Futbol Takımımız UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup üçüncü karşılaşmasında Lüksemburg ile karşı karşıya geldi.

Rakibini 2-0 ile geçen A Milliler 3 puanın sahibi olarak ligde birinciliğini korudu.

Türkiye'ye galibiyeti getiren golleri 37. dakikada penaltıdan Hakan Çalhanoğlu ve 76. dakikada Serdar Dursun kaydetti.

3 maçta galibiyet

Lüksemburg'a da şans tanımayan ay-yıldızlılar, grupta oynadığı 3 maçtan da galibiyetle ayrılmış oldu.

Bu sonuçla Türkiye puanını 9'a yükseltti. Lüksemburg ise 6 puanla ikinci sırada yer aldı.

Öte yandan grubun diğer maçında Faroe Adaları evinde Litvanya'yı 2-1 mağlup etti ve gruptaki ilk galibiyetini aldı.

3 puanı bulunan Faroe Adaları üçüncü, henüz puanı bulunmayan Litvanya ise grupta son sırada yer alıyor.

Türkiye Lüksemburg'u yenerek 3'te 3 yaptı

Dördüncü maç 14 Haziran'da oynanacak

A Milli Takım, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'taki dördüncü maçında 14 Haziran Salı günü Litvanya'yı ağırlayacak.

Türkiye Lüksemburg'u yenerek 3'te 3 yaptı

"Yine gol yemedik ve maçı kazandı"

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, "Bu akşam maç çok zordu. Böyle olacağını bekliyorduk, Lüksemburg grubumuzdaki en güçlü takım demiştik. Futbolda 4-5 maçlık seriler olduğunda bir iki maçı kolay geçtiğiniz gibi daha sonraki maçları kolay geçemezsiniz. Oyuncularım bu gerçeğe karşı iyi dayandılar, gururluyum. Yine gol yemedik ve maçı kazandık. Mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Alman teknik adam, maça forvette başlayan Halil'in performansı hakkında ise "Halil'in performansına gelirsek, Enes'in ağrıları vardı, bu anlamda hücumda çok fazla alternatifimiz yoktu. Salı günü oynayacağımız maçı da düşündük. Serdar ve Halil'in ikisini birden sahaya sürmek istemedim. Yorgunluk dengeleme hususunu dikkat aldık ve bu şekilde devam ettik. İlk 30 dakikadan sonra Orkun'u Halil'in eski pozisyonuna doğru çektik, o noktada biraz daha iyileşme oldu. Bundan sonraki maçlarda da yine buna benzer denemeler yapabiliriz. Bu tür maçlar aynı zamanda denemeler yapabileceğiniz maçlardır, biz de bunu yaptık. Belli konularda yeni şeyler öğrendik, ben de öğrendim." değerlendirmesinde bulundu.

Stefan Kuntz, "Grupta lideriz, Litvanya ve Lüksemburg'u sahamızda konuk edeceğiz. Artık play-off'ları düşünmeye başlayabilir miyiz?" sorusuna, "Hayır. Kesinlikli öyle play-off düşünme gibi bir durumumuz olmamalı. Şu anda yalnızca salı günü oynayacağımız maçı düşünmeliyiz. Daha sonra farklı konularda düşünme durumunda olabiliriz." yanıtını verdi.

Türkiye Lüksemburg'u yenerek 3'te 3 yaptı

"Üç maçta 12 gol attık"

Kuntz, "Form grafiğine göre bundan sonra birinci santrforumuz Serdar Dursun olabilir mi?" sorusunu ise "Eğer tek bir oyuncuya tüm düşüncenizi bağlarsanız, kendinizi zayıflatmış olursunuz. Üç maçta 12 gol attık, daha ne istiyoruz? Hücum oyuncularımın performansından gayet memnunum. Gayet iyi durumdayız. Bir teknik direktör olarak gol atabilme becerisine sahip oyuncularım ne kadar fazla olursa benim için o kadar iyi olur." şeklinde yanıtladı.

Alman teknik adam, Lüksemburglu bir gazetecinin penaltı pozisyonuyla ilgili düşüncelerini sorması üzerine, "Bizler tabii eski futbolcularız, topa elle temas konusundaki kurallar bazen acımasız olabiliyor. Bugünkü hareket kurallar içerisinde yüzde yüz penaltıydı ama Lüksemburg için şanssız bir andı. Oyuncumuzun kendi kalesine attığı faul nedeniyle sayılmayan pozisyonda, Ferdi'ye bir faul yapıldı, top filelere gitmeden hakem düdüğü çalmıştı." açıklamasında bulundu.

Kuntz, son olarak taraftarların desteğiyle hakkında ise "Bir teşekkürü de taraftarlarımıza yapmak istiyorum. Gerçekten çok iyiydiler. Çünkü futbolda deplasmanda oynadığınız bir karşılaşma her zaman evinizde oynuyormuş gibi olmaz. Bu nedenle kendilerine teşekkür ediyorum. Salı günü İzmir'de görüşürüz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Lüksemburg'u yenerek 3'te 3 yaptı

Türkiye Lüksemburg'u yenerek 3'te 3 yaptı