TFF'den yayıncı kuruluşa yeni teklif
ensonhaber.com

Yayıncı kuruluş ile pazarlıklarını sürdüren Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yeni bir teklifle masaya oturdu.

Kulüpler Birliği ve yayıncı kuruluşun karşılıklı taleplerini değerlendiren TFF yönetimi, Digitürk'e “Döviz üzerinden anlaşmaya son verelim, her sezon 3 milyar lira ödeyin” diyerek kolaylık sağlamaya çalışıyor.

2016'DAKİ ANLAŞMA 500 MİLYON DOLAR ARTI KDV

Süper Lig’in yayın haklarını Kasım 2016’da, her sezon için ‘500 milyon dolar artı KDV’ taahhütüyle 5 yıllığına alan Digitürk, söz konusu paranın yarısını dolar, yarısını da 5.80 TL’den sabitlenmiş dolar kuru üzerinden TL olarak ödeyecekti.

Yayıncı kuruluş dolar kurunun artmasıyla zarar ettiğini açıklayarak, geçen sene TFF ile yeniden masaya oturmuştu.

TFF'den yayıncı kuruluşa yeni teklif

GEÇEN SEZON DA İNDİRİM YAPILDI

Anlaşmaya uymanın mevcut şartlarda zor olduğunu belirten Digitürk yetkilileri, geçen sezon TFF ile yaptığı görüşmelerde yüzde 13'lük bir indirim de yaptırmıştı.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle de kulüplere ödemesi gereken 135 milyon liradan da kesinti yapan yayıncı kuruluş, 2 yılı kalan sözleşmenin her sezonu için TFF’ye 2 milyar lira teklif etti.

500 MİLYON DOLARDAN 387 MİLYON DOLARA

TFF’nin teklif ettiği 3 milyar lira için gelecek haftaya kadar süre isteyen yayıncı kuruluş yetkilileri, kararını kısa süre içerisinde bildirecek.

Öte yandan TFF'nin istediği 3 milyar lira, güncel kurda yaklaşık 387 milyon dolara tekabül ediyor.

TFF'den yayıncı kuruluşa yeni teklif

AVRUPA'DA KÖTÜ PERFORMANS

Yayıncı kuruluştan gelen parayla iyi bir gelir elde eden Süper Lig takımlarının, Avrupa'da rakipleriyle arasındaki fark ise açıldı. Gelen oyunculardan verim elde edemeyen, tazminat yüküyle batağa sürüklenen kulüpler maddi anlamda zorluk çekmeye devam ediyor.

5 takımla başlanan Avrupa macerasında ön eleme oynayan tüm takımlar elenmiş durumda. Gruplara doğrudan katılan Sivasspor, Avrupa Ligi'nde mücadele ederken, yine doğrudan katılım hakkı kazanan Başakşehir ise Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterecek.

TFF'den yayıncı kuruluşa yeni teklif