TFF'den Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye ret
ensonhaber.com

Tahkim Kurulu'ndan Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye kötü haber geldi.

Kurul, iki kulübün harcama limitlerine yaptığı itirazları reddetti.

BEŞİKTAŞ NEDEN İTİRAZ ETMİŞTİ?

TFF tarafından harcama limitinin duyurulduğu gün, %31.5 olarak belirlenen faiz oranına itiraz eden siyah-beyazlı yönetim, haksız rekabetin oluşturduğun düşündüğü bu durumun düzeltilmesi için TFF'yi göreve davet etmişti.

Güncel faiz oranının uygulanmasını isteyen Beşktaş yönetiminin bu talebinin reddedilmesinin ardından siyah-beyazlıların transfer yapması için 2 milyon liralık bir bütçesi kaldı. Kartal, ransfer yapabilmek için oyuncu satışı yapmak zorunda.

Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Erdal Torunoğulları, "TFF bizim itirazlarımızı reddetti. Hiçbir şey yapamıyoruz. Transfer konuları bizim için bitmiştir" dedi.

FENERBAHÇE'NİN DURUMU DAHA DA KRİTİK

Sarı-lacivertlilerin ise transfer yapabilmeleri için 85 milyon liralık açığı futbolcu satarak kapatmaası, ardından da alacağı oyuncu maliyeti kadar artı bir para sağlaması gerekiyor. Fenerbahçe, federasyonun belirlediği bütçe limitini yüzde 29 aşmış durumda. Bu tablo değişmezse sarı lacivertlilerin 3 puanı silinecek.

GALATASARAY RAHAT

En rahat durumdaki takım ise Galatasaray. Sarı-kırmızılıların 75 milyon liralık bir harcama limiti bulunuyor. Sarı-kırmızılıların Bankalar Birliği ile yaptığı anlaşma nedeniyle iki yıl ödeme yapmayacağı için, bu durum kulüp harcama limitine yansıdı. Aslan'ın kredi taksitleri iki sezon sonra başlayacak.

TFF Limit aşımı yaptırım yasası:

% 5 aşılırsa ihtar
% 6-10 arası kadro sınırlaması
% 11-15 arası transfer yasağı
% 16-20 arası 1 puan silme
% 21-25 arası 2 puan silme
% 26 ve üstü aşılırsa 3 puan silme
% 26 ve üstü aşılırsa transfer yasağı
26 ve üstü aşılırsa kadro sınırlaması

Not: TFF'nin limiti aşımına uymayanlar, puan silme cezası alırsa, bu sezon uygulanmayacak. Takımlar, gelecek sezon lige eksi puanla başlayacak.

TFF'den yapılan açıklama şu şekilde:

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Kulüp Lisans Kurulu'nun 31.12.2019 tarihli "Takım Harcama Limitine uygulanan faiz oranına" ilişkin kararına itirazı incelendi. Dosyada yapılan inceleme ve değerlendirme kapsamında, Kurulumuz 'un 09.01.2020 tarihli ara kararı doğrultusunda; TFF Kulüp Lisans Kurulu'ndan takım harcama limitlerine ilişkin dosya, ilgili tüm belgeler celp edildi. Yapılan müzakere neticesinde; itirazın reddine, oybirliği ile karar verilmiştir.

Fenerbahçe Futbol A.Ş.'nin Kulüp Lisans Kurulu'nun 31.12.2019 tarihli "Takım Harcama Limitine" ilişkin kararına itirazı incelendi. Dosyada yapılan inceleme ve değerlendirme kapsamında, Kurulumuz 'un 09.01.2020 tarihli ara kararı doğrultusunda; TFF Kulüp Lisans Kurulu'ndan takım harcama limitlerine ilişkin dosya, ilgili tüm belgeler celp edildi. Yapılan müzakere neticesinde; itirazın reddine, oybirliği ile karar verilmiştir.

TFF Tahkim Kurulu