Tahkim Kurulu'ndan Josef de Souza kararı

Süper Lig 'in 5. haftasında oynanan Ankaragücü- Beşiktaş karşılaşmasının son düdüğünün ardından bir sarı-lacivertli taraftar sahaya atlamış ve siyah-beyazlı futbolcular Salih Uçan ile Cenk Tosun'a saldırmıştı.

Bu saldırı sonrasında da takım kaptanı Josef de Souza saldırganı arkadaşlarının yanından uzaklaştırmıştı.

Tahkim Kurulu itirazı reddetti

PFDK, Josef'e gördüğü kırmızı karttan dolayı 1 maç ceza vermişti. Siyah-beyazlılar, kartın haksız olduğu gerekçesiyle Tahkim'e başvurdu fakat Tahkim Kurulu, Brezilyalı oyuncu için yapılan itirazı reddettiğini açıkladı.

Tahkim Kurulu'ndan Josef de Souza kararı

Başakşehir maçında sahada yok

Böylece tecrübeli oyuncu pazartesi günü oynanacak Başakşehir maçında görev yapamayacak.

Instagram hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Josef şu cümleleri kullandı:

"Hapiste olması gereken kişi hapiste değil"

"Bir oyuncuyu öldürdükleri veya en sevdiği şeyi yapmasını engelleyerek sakat bıraktıkları gün, ya da daha ciddi bir şekilde bir hakeme saldırdıkları gün beni hatırlayacaksınız. Karardan son derece hayal kırıklığına uğramış durumdayım. Brezilya'da bırakın bir maç uzaklaştırma kararını, böyle bir şey için ödül verirlerdi. Hapiste olması gereken kişi hapiste değil, büyük cezayı alması gereken yalnızca bir maç saha kapama cezası aldı. Arkadaşlarının ve hakemin fiziki bütünlüğünü korumaya çalışan kişiyi ise cezalandırdılar. Futbolda şiddete karşı olmanın ve dayanışmanın konuşulduğu bugünlerde vereceğiniz mesaj ancak bu kadar kötü olabilirdi."

Tahkim Kurulu'ndan Josef de Souza kararı